Da li želite da uvijete kosu vaše devojčice ali bez toplote i drugih stvari koji mogu da je oštete? Imamo rešenje! Uvijte je na stari način kako su i naše bake nama uvijale - uz pomoć krpica.

Sav pribor koji vam treba za ovu tehniku uvijanja su trakice od krpica. Dobićete ih tako što možete da isečete neku staru pamučnu majicu ili neku krpu. Sečete na trakice debljine otprilike jednog ili dva prsta.

Kako da uvijem detetu kosu uz pomoć krpica?

Operite joj kosu i blago prosušite, a onda je smestite udobno i objasnite da treba da bude strpljiva kratko vreme. Izdvojte pramen po pramen i svaki obmotajte oko jedne trakice. Krenete od kraja i motate prema temenu, jednostavno obmotavate kosu oko trakice. Što je pramen tanji, to je loknica sitnija.

Kada završite sa obmotavanjem zavežete krajeve trakice u mašnicu, pa uradite isto to i sa sledećim pramenom. Tako celu kosu, ali vodite računa da su pramenovi slične debljine.

Ako je kosa i dalje vlažna, možete je prosušiti preko krpica. Ostavite tako par sati, a onda svaku trakicu odvežite i odmotajte pramen. Kosu lagano raščešljajte i oblikujte prstima i uživajte u predivnoj frizuri vaše devojčice.

Devojčica, kosa, frizura, lokne
Shutterstock Devojčica sa uvijenom kosom

(Yumama)