Sastojci:

  • 140 g sočiva
  • voda za namakanje sočiva
  • 7 kašika (100 ml) vode za recept
  • 2 kašike (30 ml) maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • 1 jaje
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ulje za podmazivanje ruku
  • susam

Priprema:

Stavite 140 g sočiva u činiju, prelijte vodom i ostavite da se namače preko noći. Ocedite natopljeno sočivo i prebacite u posudu. Dodajte 7 kašika (100 ml) vode i 2 kašike maslinovog ulja. Blendajte štapnim mikserom, dok ne postane glatko, dodajući još vode ako je potrebno. Prebacite mešavinu sočiva u posudu za mešanje. Dobro promešati. Umešajte 1 kašičicu praška za pecivo. Zagrejte rernu na 180C. Podmažite ruke uljem i oblikujte testo u loptice jednake veličine. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavite zemičke. Pospite susam na vrh svake. Pecite 25 minuta ili dok ne porumeni pecivo i ne postane hrskavo. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre serviranja.

(Yumama)

BONUS VIDEO

Slatko pecivo punjeno nutelom  Instagram/archersfood