Sastojci:
- 140 g sočiva
- voda za namakanje sočiva
- 7 kašika (100 ml) vode za recept
- 2 kašike (30 ml) maslinovog ulja
- soli po ukusu
- 1 jaje
- 1 kašičica praška za pecivo
- ulje za podmazivanje ruku
- susam
Priprema:
Stavite 140 g sočiva u činiju, prelijte vodom i ostavite da se namače preko noći. Ocedite natopljeno sočivo i prebacite u posudu. Dodajte 7 kašika (100 ml) vode i 2 kašike maslinovog ulja. Blendajte štapnim mikserom, dok ne postane glatko, dodajući još vode ako je potrebno. Prebacite mešavinu sočiva u posudu za mešanje. Dobro promešati. Umešajte 1 kašičicu praška za pecivo. Zagrejte rernu na 180C. Podmažite ruke uljem i oblikujte testo u loptice jednake veličine. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavite zemičke. Pospite susam na vrh svake. Pecite 25 minuta ili dok ne porumeni pecivo i ne postane hrskavo. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre serviranja.
(Yumama)
BONUS VIDEO
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu