Sastojci:
- 140 g sočiva
- voda za namakanje sočiva
- 7 kašika (100 ml) vode za recept
- 2 kašike (30 ml) maslinovog ulja
- soli po ukusu
- 1 jaje
- 1 kašičica praška za pecivo
- ulje za podmazivanje ruku
- susam
Priprema:
Stavite 140 g sočiva u činiju, prelijte vodom i ostavite da se namače preko noći. Ocedite natopljeno sočivo i prebacite u posudu. Dodajte 7 kašika (100 ml) vode i 2 kašike maslinovog ulja. Blendajte štapnim mikserom, dok ne postane glatko, dodajući još vode ako je potrebno. Prebacite mešavinu sočiva u posudu za mešanje. Dobro promešati. Umešajte 1 kašičicu praška za pecivo. Zagrejte rernu na 180C. Podmažite ruke uljem i oblikujte testo u loptice jednake veličine. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavite zemičke. Pospite susam na vrh svake. Pecite 25 minuta ili dok ne porumeni pecivo i ne postane hrskavo. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre serviranja.
(Yumama)
BONUS VIDEO
Ovo su najlepša retka imena za devojčice: Za mnoga niste čuli, a oduševiće vas
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?