Sastojci:
- 140 g sočiva
- voda za namakanje sočiva
- 7 kašika (100 ml) vode za recept
- 2 kašike (30 ml) maslinovog ulja
- soli po ukusu
- 1 jaje
- 1 kašičica praška za pecivo
- ulje za podmazivanje ruku
- susam
Priprema:
Stavite 140 g sočiva u činiju, prelijte vodom i ostavite da se namače preko noći. Ocedite natopljeno sočivo i prebacite u posudu. Dodajte 7 kašika (100 ml) vode i 2 kašike maslinovog ulja. Blendajte štapnim mikserom, dok ne postane glatko, dodajući još vode ako je potrebno. Prebacite mešavinu sočiva u posudu za mešanje. Dobro promešati. Umešajte 1 kašičicu praška za pecivo. Zagrejte rernu na 180C. Podmažite ruke uljem i oblikujte testo u loptice jednake veličine. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavite zemičke. Pospite susam na vrh svake. Pecite 25 minuta ili dok ne porumeni pecivo i ne postane hrskavo. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre serviranja.
(Yumama)
BONUS VIDEO
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna