Voće bogato melatoninom pomoći će da vam dete brže i lakše zaspi i spava, a ove tri vrste možete kombinovati tokom cele godine

Banane

Banane su odlična večernja užina za malu decu jer su pune melatonina. Ovo voće koje podstiče san takođe sadrži aminokiselinu zvanu triptofan, za koju se smatra da je prekursor serotonina i melatonina – oba hormona koji izazivaju san. Pored toga, banane imaju alkalizirajući efekat na telo što može pomoći u promovisanju opuštanja pre spavanja, čime se poboljšava kvalitet sna.

Kivi

Ako vaše dete voli kivi, pokušajte da ga date kao užinu pred spavanje 1 sat pre spavanja. Kivi je bogat kalijumom, koji je prirodni relaksant mišića. Plod kivija takođe je bogat vitaminom C i E – ovi vitamini rade zajedno na promovisanju opuštanja mišića tela. Kivi je takođe odličan izvor vitamina K, koji je našem telu potreban za zdrave kosti i zube.

Višnje

Želite najbolji san za svog mališanja, ponudite mu da jede višnje! Višnje (prepolovljene i sa uklonjenom košticom za malu decu) su još jedna odlična užina koja pomažu zdrav san. Višnj i trešnje su bogate melatoninom i prepune su antioksidanata koji povećavaju proizvodnju serotonina – ovo je neurotransmiter koji podstiče osećaj sreće, kao i miran san.

Ako nemate sveže voće, detetu možete dati i malo nezaslađenog soka od višanja. Ima će isti efekat kao i sveže voće

(Yumama)

BONUS VIDEO

Mama koja ima 25 godina trudna je bez prestanka od 2014 TikTok/thechavezfamilyy