Sezona je bresaka, a vrućine još uvek traju, napravite sjajni ledeni čaj za celu porodicu i uživajte u svakom gutljaju. Mali savet, kako ne biste morali da čekate da breskve puste aromu, izmiksajte ih sa đumbirom pa procedite kroz sterilnu gazu. Umesto breskvi možete koristiti i drugo voće, a šećer uvek možete zamenite medom.

Sastojci za ledeni čaj:

  • breskve - 600 - 700 g
  • šećer - 200 - 250 g
  • voda - 3 litre
  • tri kesice zelenog čaja
ledeni čaj od breskve.jpg
Shutterstock Ledeni čaj od breskve

Priprema:

Stavite 2 litre vode da provri. Prelijte kesice čaja i osavite da se popare nekoliko minut. U šerpu sipajte preostalu vodu. Dodajte šećer i iseckane breskve. Kuvajte oko 10 minuta. Procedite i dodajte sok u čaj. Dodajte med po želji i dobro promešajte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, nakon toga stavite u frižider.

Za još bolji ukus dodajte komadiće bresaka, listove sveže mente i servirajte.

(Yumama)