Potrebno je:
1 šolja višenamenskog brašna
2 kašike parmezana (narendanog)
Pola kašičice brašna za pecivo
Pola kašičice soli
Pola šolje sitno i tanko iseckane šargarepe
2 kašike biljnog ulja (ili ulja kanola)
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Pomešajte prva četiri sastojka i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
3. Koristeći ruke, dobro umešajte šargarepu u mešavinu brašna.
4. Dodajte ulje i rukama mešajte testo. Morate biti vrlo pažljivi i strpljivi dok mešate testo kako bi se ulje dobro sjedinilo sa brašnom. Ukoliko se ne sjedinjuje lepo dodajte jednu kašićicu ulja u testo sve dok se ne sjedini.)
5. Napravite od testa ravni pravougaonik i ostavite ga na minut ili dva da odstoji pre nego što ga premestite na papir za pečenje.
6. Nožem isecite testo na štanglice dužine oko 5cm i pola centimetra širine.
7. Stavite ih u rernu i ostavite da se peku oko 15 do 17 minuta.
8. Ostavite štapiće da se ohlade i poslužite mališane.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu