Potrebno je:
1 šolja višenamenskog brašna
2 kašike parmezana (narendanog)
Pola kašičice brašna za pecivo
Pola kašičice soli
Pola šolje sitno i tanko iseckane šargarepe
2 kašike biljnog ulja (ili ulja kanola)
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2. Pomešajte prva četiri sastojka i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
3. Koristeći ruke, dobro umešajte šargarepu u mešavinu brašna.
4. Dodajte ulje i rukama mešajte testo. Morate biti vrlo pažljivi i strpljivi dok mešate testo kako bi se ulje dobro sjedinilo sa brašnom. Ukoliko se ne sjedinjuje lepo dodajte jednu kašićicu ulja u testo sve dok se ne sjedini.)
5. Napravite od testa ravni pravougaonik i ostavite ga na minut ili dva da odstoji pre nego što ga premestite na papir za pečenje.
6. Nožem isecite testo na štanglice dužine oko 5cm i pola centimetra širine.
7. Stavite ih u rernu i ostavite da se peku oko 15 do 17 minuta.
8. Ostavite štapiće da se ohlade i poslužite mališane.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna