Završavaju druga posla dok beba spava - ovo je početnička i najčešća greška koju mlade mame prave u želji da što više toga obave oko bebe i u kući, a zapravo bi trebalo da spavaju ili da se odmaraju kada beba spava.

Mnoge mlade mame porede bebe sa drugom decom i to uvek uz pitanje "Koliko meseci ima vaša beba?". Da li je loše što vaša beba još ne može da se okrene, iako je starija od moje? Da li nešto nije u redu sa vašim detetom? Ovo je takođe greška, jer svako dete može da uradi nešto drugačije u različito vreme.

Podrigivanje je deo klasične ideje o tome šta bebi treba da radi, pa shodno tome mladi roditelji šetaju sa bebom na ramenu s jednog kraja sobe na drugi. Istina je da nekim bebama treba da podrignu kako bi bljucnule, dok mnoge mogu i bez toga.

Svi roditelji s nestrpljenjem iščekuju da beba prohoda, trude se da podrže bebu i olakšaju joj u ovome, prenapregnuti su da sklone svaku kockicu i sitne predmete sa poda. Ovolika strepnja je najčešće beskorisna, a vi ste uvek tu ako nešto krene po zlu.

"Njihova beba je mirna i nikada ne plače".Ponovo poređenje koje je pogrešno i suvišno. Beba kada je umorna, spavaće, ako joj je toplo, ako su pelene uprljane, ona će reagovati. To je njen način komuniciranja.

"Bez šećera u prvoj godini života!". Ovo je klasičan stav savremenih roditelja. Dogodiće se da će vaše dete imati tri godine kada će mu drugo dete u parku ponuditi slatkiš i tu se vaša priča o doslednosti završava. Deca zaista žele da jedu ono što jedu njihova starija braća i sestre ili drugari.

BONUS VIDEO:

Trik za lako oblačenje bodića bebama TikTok/ewanandfriends


Izvor: Yumama