Biti roditelj je najlepša, ali i najzahtevnija uloga na svetu. Kada prvi put dovedete bebu kući iz porodilišta, pored neizmerne sreće, sasvim je uobičajeno da imate i jednu dozu straha, jer je vaš zadatak da beba bude zadovoljna i zdrava.

Ako ste prvi put u ovoj ulozi, patronažna sestra, u prvim danima roditeljstva, biće vaš najbolji prijatelj. Pored toga što će vas naučiti kako da kupate i povijete dete, nosite i uspavate svoje mezimče i pravilno dojite, svojim savetima uliće vam sigurnost i samopouzdanje.

Veoma je važno da se nove mame i tate opuste, a upravo su patronažne sestre te koje će vam pružiti potreban oslonac i ukloniti brige i strahove koji će vam se javljati u početku. Dok je u porodici, patronažna sestra pratiće vaš odnos i bebe, i postepeno otklanjati uočene nepravilnosti koje su potencijalni rizik u razvoju vaših mališana.

"Patronažna sestra je neko ko stavlja porodicu kao prioritet, jer se mi posvećujemo celokupnoj porodici", kaže Slađana Komatović, patronažna sestra Doma zdravlja Batočina.

IMG-3.jpg
Promo Patronažna sestra kod dojilje

Patronažne sestre predstavljaju sponu između vas i vaših mališana. Kao iskusni medicinski radnici, razjasniće vam sve nejasnoće i postepeno izgraditi i osvojiti vaše poverenje. Patronaža je nešto najlepše i najmanje stresno zanimanje u oblasti medicine, jer je deo trenutaka kada je porodica najsrećnija. Uz njih, nove mame, tate, bebe i ostali ukućani brzo će se uigrati u svoje uloge. Sa što manje stresa i straha zakoračićete u neverovatnu pustolovinu - roditeljstvo. Srećni, uzbuđeni i što je najvažnije rasterećeni, posvetićete se vašoj bebi.

Rosa voda već više od jedne decenije pokreće i podržava inicijative i projekte za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe tako i za celu porodicu. Uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tokom prve polovine 2022. godine Rosa je prikupljala 1 dinar od svake prodate 1,5 l boce za podršku patronažne službe i unapređenje rada Škola roditeljstva širom Srbije.

Za roditeljstvo prirodno kao Rosa!

(Tekst: Promo)