Ako ste ikada pokušali da uzmete uzorak urina vašoj bebi, znate koliko je to mučan i izazovan zadatak. Međutim, jedna medicinska sestra je na svom TikTok nalogu podelila trik koji će pomoći brojnim roditeljima da uzimanje urina ne bude noćna mora.

Ona predlaže da prvo operete guzu i intimno područje vaše bebe, a zatim uzmete sterilnu gazu, smotate je u smotuljak i postavite u pelenu, u predeo gde beba piški. Zatim pripremite sterilan špric i sačejate da se beba umokri.

Kada vidite da je beba piškila, skinite pelenu i gazu koja se natopila urinom uz pomoć sterilne pincete ugurajte u špric. Potom pritisnite špric i na taj način iscedite urin u sterilnu posudu koja služi za skupljanje uzorka urina.

Ova medicinska sestra je na ovaj način sigurno olakšala mnogim roditeljima, ali ipak je izazvala i rasprave. Njeni brojni pratioci se pitaju da li je ovo potpuno sterilno i da li će nalazi biti validan.

Uzimanje urina kod beba TikTok/annapatoray

Šta savetuju u bolnicama?

Vaš pedijatar će vam savetovati da kupite vrećice za skupljanje urina koje su specijalno dizajnirane za bebe. Zalepite ih na intimni deo bebe, prema priloženom uputstvu, i sačekajte da mokri. Pažljivo odlepite kesicu i urin prebacite u sterilnu posudu.

Pored toga, postoji još jedna metoda gde ćete 'hvatati urin' čašicom.

  • Pripremite sterilnu posudu za skupljanje urina.
  • Ruke neka vam budu oprane ili nosite serilne rukavice.
  • Skinite pelenu detetu.
  • Očistite kožu oko genitalija.
  • Pričekajte da dete krene da mokri, a onda postavite posudu tako da ne dodiruje detetovu kožu, a da se urin ulije u nju.

(Yumama)