Neke bebe uživaju u vožnji kolima, čak i spavaju dok se voze, dok druge vrište otprilike čim krenete. Ruku na srce, verovatno im i nije baš zabavno dok se voze okrenute u smeru suprotnom od vožnje, a pritom ne vide ni mamino ili tatino lice. I to će, naravno, dati do znanja tako što će vikati iz sveg glasa u vožnji.

Ovakva situacija veoma je poznata mami Džeki Ćikone, koju je "nužda" naterala da bude kreativna i pokuša da reši situaciju. U tome je uspela, pa je podelila svoj trik na TikToku, gde je postao hit i za samo pet dana ga je pogledalo više od 17 miliona ljudi.

Pitate se u čemu je magija? U njenoj fotografiji.

Trik da beba na plače u kolima TikTok/pumpedupmama1

"Kada beba mrzi da se vozi, ali voli tvoje lice", napisala je Džeki u opisu videa, gde je pokazala svoju bebu kako se vozi na zadnjem sedištu, smeštena u auto-sedište okrenuto u smeru suprotnom od smera vožnje, koja na počeku zaista ne deluje zadovoljno. Međutim, sve se promeni kada joj mama Džeki zalepi veliku odštampanu fotografiju svog lica na zadnje sedište, tako da beba gleda pravo u nju.

Pratioce je ovaj trik oduševio, o čemu svedoče i njihovi komentari.

"Genijalno. I ja imam bebu koja je užasno vezana za mene, definitivno ću ovo da probam", "Ti stojiš pored, ali ona i dalje gleda u sliku smešeći se. Ovo je neodoljivo", pisali su.

Drugima je žao što za ovaj trik nisu znali ranije – "Gde su bile sve ove sjajne ideje kada je moje dete vrištalo do iznemoglosti u vožnji kolima?", upitala je jedna mama.

Jedna dadilja je u komentarima napisala da se služi sličnim trikom kada dete koje čuva postane uznemireno. "Odvedem bebu do porodičnih fotografija na zidu, da vidi mamu. Pomaže i kada beba treba da boravi na stomaku", istakla je.

BONUS VIDEO:

Trik za auto-sedište TikTok/twinklparents

(Yumama/N. Z.)