Na tržištu postoji toliko stvari za bebu i otprilike sve su napravljene tako da budete stvarno ubeđeni da vam je baš ta stvar neophodna. Naročito kada ste prvi put trudni, čini vam se da vam sve treba, ali neke stvari možete slobodno da preskočite prilikom kupovine i tako uštedite novac.

Na primer, jedna od stvari koje mnoge mame smatraju neophodnom, a kada beba stigne shvate da baš i nije tako je sto za presvlačenje. Mame kažu da ga uglavnom nisu ni koristile, te da su bezveze potrošile novac, a sto za presvlačenje im je samo bespotrebno zauzimao mesto u sobi.

S druge strane, mame sa iskustvom kažu da je mnogo bolje rešenje podloga za presvlačenje bebe, koja se može staviti gde god vam u tom trenutku odgovara. Takođe, ako mislite da vam je sto ipak potreban, možete proći jeftinije ukoliko podlogu za presvlačenje postavite na neku postojeću komodu. Jedna od praktičnih opcija je i tvrda podloga za presvlačenje koja se stavljaju odozgo, na ogradicu kreveca.

Pored stola za presvlačenje, postoje još neke stvari koje se budućim majkama učine neophodnim, a zapravo i nisu. Na primer, kolevka. Ukoliko imate krevetac u kojem će beba da spava, kolevka vam neće biti neophodna.

Osim toga, mnoge mame kupuju kese za pelene, ali se za tu namenu mogu koristiti bilo koje. Takođe, nije vam potreban ni poseban blender za bebinu hranu, kako mnogi roditelji misle, već možete koristiti onaj koji već imate.

BONUS VIDEO:

Saveti kraljevske dadilje TikTok/alexandratealeaf

(Yumama/N. Z.)