Svako dete je predivno i posebno, u kojem god mesecu da je rođeno, ali mališani rođeni u junu imaju neke super osobine. Na primer, uglavnom su veoma optimistični i veseli, a nije ni čudo ako uzmemo u obzir da su dani sada duži i sve je više sunca, a to ima veliki uticaj.

Pored toga što deca rođene u junu, za razliku od onih rođenih zimi, često mogu da slave rođendane napolju, evo još nekoliko prednosti za junske bebe.

1. Visoke su i zdrave

Sudeći prema studiji Univerziteta u Kolumbiji, mesec i sezona rođenja mogu potencijalno da utiču na zdravlje deteta. Kada su u pitanju junske bebe, ispostavilo se da nema nekih važnih ni prednosti, ni loših strana po zdravlje u poređenju sa drugim mesecima.

Pored toga, bebe rođene u ovom mesecu mogu da izrastu u visoke ljude. Sudeći prema studiji sprovedenoj u Velikoj Britaniji, ovi mališani uglavnom su viši kada odrastu u odnosu na one koji su rođeni u drugim mesecima, prenosi everymum.ie.

2. Biće Blizanci ili Rak u horoskopu

Ako je vaše dete rođeno između 1. i 20. juna, biće u horoskopu znak Blizanaca, koji su poznati kao radoznali, veseli, strastveni i uvek aktivni, a takođe se i sjajno prilagođavaju različitim okruženjima.

Ukoliko vaš mališan na svet stiže krajem meseca, tj. posle 20. juna, u horoskopu će biti Rak, a to su osobe koje su poznate po svojoj empatiji, brižnosti, a takođe se smatra i da su emocionalno inteligentniji od ljudi rođenih u drugim horoskopskim znacima.

3. Možda će biti noćna ptica

Studija koja je istraživala spavanje pokazala je da mesec rođenja može donekle da utiče na obrasce spavanja. Kada su u pitanju rođeni u junu, kao i deca rođena u drugim letnjim mesecima, oni su skloniji tome da kasno ležu u krevetu, u odnosu na rođene u zimskim mesecima.

4. Možda će dobiti Nobelovu nagradu

Izgleda da junske bebe imaju veće šanse da dobiju Nobelovu nagradu, u poređenju sa, recimo, rođenima u januaru ili februaru. Štaviše, statistički gledano, kada su u pitanju horoskopski znaci, junske bebe koje su rođene u znaku Blizanaca imaju još veće šanse za to.

BONUS VIDEO:

Deveti mesec trudnoće i 4 meseca posle porođaja TikTok/yelenaa.x

(Yumama/N. Z.)