Kada sa bebom dođete kući ih porodilišta, od mnoštva novih obaveza koje imate, ponekad zaboravite da fotografišete neke dragocene trenutke. Mi izdvajamo nekoliko fotografija koje treba da napravite prvog dana po dolasku iz porodilišta, sasvim sigurno se nećete pokajati.

1. Upoznavanje sa članovima porodice

Imate samo jednu priliku da uhvatite trenutak kada ostale članove porodice upoznajete sa svojom bebom. To je naročito slatko ako imate stariju decu, ali svakako, ne propustite priliku da slikate i upoznavanje sa bakom i dekom. Biće vam drago da jednog dana vidite ove uspomene.

2. Umorna beba

Beba je u prvim danima nakon porođaja umorna, pa ćete sigurno videti trenutke kada iscrpljeno zeva ili se proteže. Ne zaboravite da zabeležite ove slatke momente.

3. Ime bebe

Fotografija na kojoj pored vaše bebe stoji tabla ili neki poster za njenim imenom je nešto što će vam izmamiti osmeh na lice.

4. Prvi obrok

Nije bitno da li vaša beba doji ili je hranite na flašicu, zabeležite ovaj divan trenutak prvog hranjenja.

5. Tata i beba

Kada dođete kući iz porodilišta, ne zaboravite da ovekovečite trenutak kada tata prvi put uzme bebu.

6. Mama i beba

Mnoge mame priznaju da im je žao što nemaju više fotografija na kojima su one sa svojim detetom, a to često zaboravljaju zbog mnoštva obaveza. Uposlite tatu i na trenutak pozirajte sa svojom bebom, to će vam biti najdragocenija uspomena.

7. Koža na kožu

Često se govori o tome koliko je kontakt kože na kožu važan i ima dobar uticaj i na mamu i na bebu. Takođe, to je i veoma emotivan trenutak zbližavanja mame i bebe, pa ne zaboravite da i ovaj trenutak sačuvajte jednom fotografijom.

8. Detalji

Malo šta ima slađe od dečjih rukica, nogica, prstića... Zabeležite ove detalje fotografijama.

9. Beba kao kiflica

Umotajte bebu u ćebence ili pelenu, poput kiflice i fotografišete je – jednog dana kada poraste će vam to biti dragoceno da se podsetite koliko je maleno vaše dete bilo.

10. Beba iz vašeg ugla

Slikajte svoju bebicu baš onako kako je vidite, iz svog ugla. Kada pogledate ovu fotografiju, odmah ćete ponovo osetiti one iste emocije kao kada ste je držali u naručju.

BONUS VIDEO:

Trik kako da vam beba spava noću TikTok/tomimariecook

(Yumama/N. Z.)