Medicinska sestra objavila je šokantne fotografije devojčice Sejdi koja je sa nepune dve godine mogla da umre, jer ju je u usta poljubio član porodice. Kako je otkrila njena mama, ona je zbog toga dobila ranice u ustima za koje se ispostavilo da su zapravo simptomi herpes simpleksa, virusa koji može da bude jako opasan po život beba.

To je zato što imunitet novorođenčadi još nije u potpunosti razvijen pa su deca posebno osetljiva, objasnila je medicinska sestra i dodala da je ovu priču objavila prvenstveno kako bi upozorila roditelje, ali i sve ostale koji u porodici imaju malu decu, da izbegavaju bilo kakav kontakt sa tek rođenom bebom.

"Ono što se odrasloj osobi čini kao nešto tako beznačajno za malenu decu doslovno može biti opasno po život. Nikada nemojte ljubiti decu u usta, a isto ni slučajno nemojte dozvoljavati ni ostalim ljudima iz svoje porodice'', upozorila je.

Toplomer, temperatura, beba
Shutterstock Merenje temperature

Naime, kod malene Sejdi je u samo nekoliko sati nakon kontakta došlo do naglog skoka temperature, nije mogla da jede niti da pije, pa je zbog toga drastično gubila na težini, i na kraju je i dehidrirala zbog čega je završila u bolnici boreći se za život. Na svu sreću ona je uspela u potpunosti da se oporavi. 

(Yumama)