Jedna bolničarka nesebično deli savete u vezi dece na društvenim mrežama, a brojni saveti o kojima piše su nešto što može da spasi život detetu. Takođe, ona objavljuje i snimke sa opasnim zdravstvenim stanjima dece, pa je tako nedavno objavila kako izgleda kada bebu napada virus i koje je to disanje zbog kog treba da pođete kod lekara, a sada je objavila i kako izgleda beba koja ima febrilne konvulzije.

"Febrilne konvulzije ne moraju uvek izgledati kao klasičan epileptički napad, može izgledati i ovako. Ovo je takozvani odloženi napad, odnosno febrilna konvulzija koju roditelji ne znaju da prepoznaju jer nije toliko uočljiva. Dete tada gleda u daljinu, nema ekspesije na licu, niti izgleda kao da je prisebno", objasnila je bolničarka uz video snimak.

Pogledajte snimak koji pokazuje bebu u trenutku febrilnih konvulzija:

Šta su febrilne konvulzije?

Febrilne konvulzije ili fras su jedan od najčešćih neuroloških poremećaja u ranom detinjstvu. Izazivaju ih visoke temperature, a burna reakcija se javlja zbog još uvek nerazvijenog mozga koji reaguje na nagli skok temperature. Uglavnom se dešava kod dece od 6 meseci do 5 godina.

(Yumama)