Teško je svakom roditelju da se prilagodi novom životu kada se beba rodi. Konstantan plač, umor i iscrpljenost često dovodi do toga da se "izgubi kontrola". Naravno da nijedan roditelj ne želi da povredi svoje dete, ali dovoljan je jedan trenutak nepažnje koji može da ostavi ozbiljne posledice, posebno kada su male bebe u pitanju.

Kad beba plače satima, možete doći u iskušenje da je agresivno protresete da već jednom prestane! Posledica takvog trešenja je takozvani sindrom tresenog deteta, a žrtve su bebe od samo nekoliko nedelja starosti, ali i deca do pete godine.

Tako jak i nekontrolisan pokret izaziva trajno oštećenje mozga, a u 25% slučajeva posledica je smrt deteta! Odakle sve počinje? Glavni pokretač ove grozne situacije, koju je teško kontrolisati je bebin plač

Znamo svi da je to jedan poprilično intezivan zvuk koji bebama služi da bi privukle pažnju na svoje potrebe. Koliko je plač važan, govori i činjenica da kada beba plače roditeljima se ubrza rad srca, skače pritisak, znoje dlanovi zbog čega čine sve da bi što pre umirili bebu.

Upravo iskustvo mame čija je tromesečna beba Kristi nakon tri godine umrla zbog krvarenja mozga, govori o tome da trenutak "gubljenja" kontrole može da izavove najstrašnije posledice. Da bi upozorila roditelje, Siera Hant je sa svojom bolnom pričom izašla u javnost.

"Moja je Kristi imala je samo tri meseca kada je stresena. Minut nakon toga izgubila je gotovo sve telesne funkcije, prestala je samostalno da diše, guta, a izgubila je i vid. Osim toga, dijagnostikovana su joj epilepsija, cerebralna paraliza i gastritis, a svaki obrok dobijala je kroz sondu."

Pogledajte njenu priču:

"Borila se za svoj život tri godine, a na kraju je preminula. Delim njenu priču kako bih proširila svest o sindromu tresenog deteta zbog kog je moja devojčica izgubila život, ali isto tako dala malo nade svima koji su doživeli isto’, rekla je na snimku koji je podelila po društvenim mrežama.

Zapravo, njen bivši suprug i otac njihovo dvoje dece, tresao je malenu devojčicu u nadi da će da je smiri i nakon 20 minuta, ona više nije bila zdravo dete. Nedugo potom, nakon očevog priznanja, Siera je dobila starateljstvo nad decom.

(Yumama)