Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA OVE DVE STVARI NIKAKO NE BACAJTE PARE: Od kreveca prave bajku, ali bebama ništa ne znače, čak su i vrlo OPASNE

Autor Radmila Ilić

Dve stvari u krevecu koje prave bajku vašim mališanima, ali mogu da im ugroze i zdravlje.

 Beba, spavanje, uspavljivanje, mama Izvor: Shutterstock

Opremanje sobe za bebe omiljeni je deo svih budućih roditelja, posebno onih koji to prvi put postaju. Izbora je previše, u radnjama sa bebi opremom nećete znati šta da izaberete, i sigurno ćete kupiti i dosta stvari koja vam neće biti previše korisna, ali 'slatka su' i 'neka ih imam'.

Sve to je razumno, i svaka od nas je prošla kroz 'bacanje para' na nepotrebne stvari. Međutim, veoma je važno da znate da za neke stvari, ma koliko izgledale lepo i slatko, stvarno ne treba da dajete pare jer ne samo da su beskorisne nego mogu da budu i opasne.

Takve stvari definitivno su baldahini i ukrasna posteljina za krevetac.

Iako izgledaju veoma čarobno, posebno u sobama za devojčice, baldahini su jedna veoma nepotrebna stvar. Čim dođete kući sa bebom, već možete primetiti koliko se prašine na njima uhvatilo. Zamislite samo da stavite bebu u krevetac ispod njih, a da njen maleni nosić i još nerazvijen odbrambeni sistem treba u prvim momentima da se susretnu sa tim česticama prašine.

Ma koliko god da vodite računa o higijeni, baldahini su sakupljači prašine koja nikako nije potrebna vašim novorođenim bebama, i osim estetike, nemaju baš nikakvu drugu pozitivnu svrhu, a mogu da naprave i brojne zdravstvene probleme.

 Krevetac, beba, soba
Soba za bebu
Izvor: Shutterstock

Pored toga, ukrasna posteljina za krevetac je veoma moderna i može da štiti dete od udaraca u krevet kada počne da se okreće i kreće po tom prostoru. Međutim, nikako ne treba da preterujete i nikada ne zatvarajte sve četiri strane kreveca jer je bebi neophodan dotok vazduha.

Vodite računa i o tome da čaršaf bude dobro zategnut, da dušek bude tvrd, da beba nema oko sebe nešto što može da povuče preko lica, ali i nemojte da zaboravite da novorođenčadima nije potreban jastuk.

Neadekvatna posteljina i pretrpan krevetac mogu da izazovu gušenje kod beba, zato uvek dva puta razmislite šta kupujete jer je zdravlje deteta sigurno važnije od estetike.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica