Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEĆINA RODITELJA POGREŠNO DRŽI BEBU ZA RUKE KADA PROHODAVA: Da bi lakše uvežbala balans, evo kako je pravilno (VIDEO)

Autor Sandra Krstanović

Nemojte bebi da držite ručice u vazduh kada počinje da hoda, evo i zašto.

 beba-hodanje.jpg Izvor: Shutterstock

Roditelji jedva čekaju da njihovi mališani prohodaju, iako je to jedna od najvećih prekretnica u razvoju, treba da budete pažljivi i obazrivi na koji način pomažete vašoj bebi da stane na noge i napravi prve korake. Jako je važno da to uradite pravilno i bezbdeno.

Držanje bebe za ruke dok uči da hoda najbolji je način da joj pomognemo da se oslobodi, i tako većina roditelja i radi. Međutim treba voditi računa na koji način držimo bebicu za rukice dok hoda.Nemojte držati bebu za ruke tako da joj ruke budu podignute i iznad glave, već koristite drugi, pravilniji i prirodniji položaj, a to je - kada beba drži ruke ispred sebe i ispod nivoa svojih ramena.

Potrebno je da se malo sagnete i pustite da se ona pridržava za vaše ruke, da se oslanja rukicama na vaše dlanove i da oseća sigurnost kako bi se fokusirala na balansiranje dok hoda. Dok drži ruke ispred sebe lakše će uvežbati balans i ravnotežu dok hoda i dok podiže jednu pa drugu nogicu kako bi koračala. Držeći je tako da su joj rukice iznad glave bebi ne dajete dovoljno prostora da samostalno održava balans.

Pogledajte ovog tatu koji je na jednostavan način pokazao pravi način držanja bebice za ruke dok hoda:

 (Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica