Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO KORISTITI KLIMU U AUTU AKO PUTUJETE SA BEBOM: 4 važna saveta za roditelje

Ako putujete sa bebom li malim detetom, morate pripaziti na klimu u automobilu. Pogledajte na šta je važno da obratite pažnju.

  Izvor: Shutterstock

Vožnja automobilom tokom leta može biti pravi izazov, naročito ako se vozite sa malom decom ili bebama. Rastom temperatura tražimo rešenje kako se rasladiti, pa često posežemo za klimom u automobilima. Međutim, roditelji se brinu da li je klima bezbedna za decu.

Možda vas zanima

Takođe, roditelji većinom nisu svesni koriste li pravilno klimu u vozilu dok se voze sa svojim mališanima. Međutim, ako se pridržavate određenih pravila i saveta moći ćete da uživate u sigurnoj vožnji u rashlađenom automobilu.

Rashladite automobil pre vožnje

Prvi savet je da obratite pažnju gdje ćete parkirati automobil tokom letnih dana. Ukoliko ste u mogućnosti, vozilo ostavljate u hladovini, ali ako ga morate parkirati na suncu, onda se pobrinite da ga rashladite pre nego što unesete dete.

Umerene temperature

Stručnjaci ističu da bebe i mala deca smeju da borave u klimatizovanom prostoru, ali pod uslovom da razlika u temperaturi unutra i napolju nije velika. Preporučuje se da razlika u temperaturi vazduha ne prelazi 3 do 5 stepeni.

Naštimajte da vazduh duva prema gore

Vožnja tokom toplijih dana iziskuje korištenje klime u automobilu, ali vrlo je važno paziti kako je koristite. Ako se u automobilu nalazi dete, bitno je da nije na udaru vazduha iz klima-uređaja. Najbolje je da klimu naštimate tako da zrak duva prema gore. Stoga - podignuti poklopac prema gore, ali pritom i paziti u kom smeru će se odbijati klimatizirani vazduh da ne bi ponovno bio usmeren na mališane.

Koristite odvlaživanje

Ako koristite klima-uređaj u vozilu, onda to radite umereno. Međutim, ukoliko je u vozilu prevruće, prostor prvo rashladite, pa onda uključite funkciju odvlaživanja, zbog toga što smanjenjem vlažnosti vazduha temperatura od 26, 27 stepeni biće podnošljiva.

Yumama/klix.ba

Pročitajte i...

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica