Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

15 stvari koje bi svaki roditelj trebalo da ima u automobilu

Deca zahtevaju veliku pažnju, pa je zato dobro unapred predvideti različite situacije i u automobilu uvek imati na dohvat ruke neophodne stvari, a evo i koje...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svi smo se bar jednom našli u nezgodnoj situaciji kada naš mališan ne može više da izdrži ni sekundu, a da nešto ne pojede, dok je drugo dete na pola puta da se upiški ili ukaki, a noše ni na vidiku.

Ovakve situacije često nas zateknu nespremne, a neretko se dešavaju baš u automobilima. Iz tog razloga, ne treba ništa prepuštati slučaju, već bi čak i za gradsku vožnju trebalo obezbediti stvarčice koje će u hitnim slučajevima biti korisne.

Evo šta bi svaki roditelj trebalo da ima u svom automobilu:

Ćebence ili peškir

Ukoliko dete zadrema u automobilu, što i nije tako neuobičajeno, dobro je da imate nešto sa čime ćete ga pokriti. Takođe, vrlo često se dešava da u automobilu dođe do prosipanja svega i svačega, pa stoga ne bi bilo loše da u kolima imate i jedan peškir koji će privremeno ‘obrisati’ štetu.

Povezane vesti

Vlažne maramice

Svejedno da li su vam potrebne kako biste obrisali ulepljene prstiće ili nešto drugo nakon upotrebe noše, vlažne maramice je svakako dobro imati u automobilu.

Dodatna bebi torba

Ukoliko imate malo dete ili bebu, uvek je dobro da sve dečje stvarčice stavljate u odvojenu torbu. Čak i kada vaše dete malo poraste dobra je ideja da uvek imate rezervnu torbu sa detetovim stvarima u autu.

Povezane vesti

Kišobran

Niko ne može da predvidi kakvo će vreme biti, međutim mi možemo da predvidimo koliko nezgodno može da bude da iz auta izađete sa detetom po kiši, a da sa sobom nemate kišobran. Zato uvek u automobilu držite rezervni kišobran, kako vas oluja ne bi iznenadila.

Gel za dezinfekciju ruku

Ko zna gde sve mali prsti mogu da završe? Uvek u automobilu imajte gel za dezinfekciju ruku koji ćete upotrebiti pre nego što ručice završe u ustima posle igranja u parku.

Papirne maramice

Olakšajte sebi kada nosić vašeg mališana počne da curi u automobilu. Ubrusi su takođe dobro rešenje.

Povezane vesti

Flašice sa vodom

Uvek je dobra ideja da u automobilu imate vodu za piće u slučaju da mala usta ožedne. Međutim, u letnjem periodu može biti nezgodno držati plastičnu flašu, posebno one kupovne. Najbolje je da kupite flašice za višekratnu upotrebu, ali neka voda u njima uvek bude sveža.

Igračke

Nikad nigde ne idite bez igračaka! Igračkice u kolima mogu da budu trenutna zamena za omiljenu lutku ili igračku bez koje retko koje dete može da bude.

Povezane vesti

Prenosna noša 

Ukoliko je vaše dete i dalje u procesu navikavanja na nošu, dobra je ideja da imate sa sobom prenosnu nošu u slučaju hitnih slučajeva.

Kačketi ili kape

Sunce može da dopre i do automobila i na taj način da šteti vidu vašeg mališana. Zato mu u toku vožnje obezbedite prikladnu zaštitu od sunca.

Razbijač prozora

U slučaju opasnih situacija, uvek je dobro imati razbijač prozora.

Povezane vesti

Krema za zaštitu od sunca

Kada leti krenete iz kuće trebalo bi da detetu namažete kremu za sunčanje. Međutim, ukoliko niste sigurni koliko ćete se zadržati napolju, trebalo bi da u automobilu uvek imate još jednu rezervnu kremu, kako biste mališanu kasnije naneli još jedan sloj.

Dodatna garderoba

Nezgode se događaju, zato uvek u kolima imajte rezervnu odeću kako bi vaši mališani ostali čisti i uredni.

Grickalice

Uvek je dobra ideja imati neku zdravu grickalicu u automobilu u slučaju da zakrče creva, ali vodite računa da to bude hrana koja nije lako kvarljiva.

Prva pomoć

Nikada ne znate šta može da se dogodi, zato uvek imajte stvari za prvu pomoć.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica