Bebe kojima je hladno - kenjkaju, uznemirene su, plaču. Kada im pipnete ručice, hladne su. Ukoliko dođe do toga, odmah treba prekinuti šetnju. Telo malenog bića je veoma osetljivo, lako se rashladi, kao što se lako i pregreje.

Ako su nosić, uši, obrazi ili prstići postali vrlo hladni i postanu  bledo sivi, može se posumnjati na promrzline. U tom slučaju, treba ODMAH uzeti bebu iz kolica, prigrliti je do svog tela - pod kaput ili jaknu, i što pre se obratiti lekaru. Promrzline mogu da budu veoma opasne i da izazovu velike ozlede.

Ukoliko nemate mogućnosti da hitno stignete kod lekara, pokušajte kod kuće da utoplite bebu - ali ne naglo, već polako. Promrzli deo tela treba zagrejati u toploj vodi, čija je temperatura nešto iznad normalne telesne temperature (oko 37 stepeni, nikako viša od 39 stepeni - proveriti termometrom!).

Mogu da se koriste obloge iste temperature - koje ne treba da se pritiskaju, a koriste se dok koža ne povrati boju. Obavezno bebi dati da sisa ili da pije topao napitak (nikako vreo!).

U slučaju da bebina koža poprimi crvenu boju, da se na njoj pojave plikovi, ili postane natečena - trebalo bi da je pregleda lekar. Najbolje je da vas poseti kod kuće, kako ne biste morali da opet  iznosite bebu na hladan vazduh.

Anđelka Kotević, viša medicinska sestra, šef službe "Halobeba'u Gradskom zavodu za javno zdravlje