Danas pravimo jednu posebnu pitu za koju treba malo više vremena nego za standardnu, ali krajnji rezultat je fenomenalan.
Pica pita za mamu i tatu
Potrebno je:
- 800g šampinjona
- jedna glavica crnog luka
- dve šolje kisele vode
- dve šolje brašna
- malo više od pola šoljice ulja
- vegeta
- dve kesice praška za pecivo
- dva pakovanja kora
- 500g kačkavalja (ako pravite posnu pitu, onda posni)
- kečap
Priprema:
Izdinstati luk i šampinjone. Napraviti nadev: pomešati kiselu vodu, brašno, prašak za pecivo, ulje i dve kašike vegete. Na šest kora mazati nadev (stavljati jednu preko druge), pa na sedmu izrendan kačkavalj i kečap po celoj kori i red šampinjona. Uviti. Od ove količine ispadnu tri štapa. Premazati nadevom i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Prolećni ručak za bebu (količinu mesa i povrća prilagodite uzrastu bebe)
Potrebno je:
- četvrtina glavice crnog luka
- junetina
- šargarepa
- paškanat
- krompir
- oko 20 listova spanaća
- Malo brokolija
Priprema:
Kuvati junetinu iseckanu na kockice oko sat, dodati sve povrće osim brokolija i spanaća i kuvati još 20 minuta. Onda dodati brokoli i kuvati još oko 10 minuta i posoliti. Spanać obavezno kuvati posebno. Oprati i ako je mlad, kuvati oko 5 minuta. Nikako ne koristiti vodu od spanaća za priremu. Sve izblendirati i dodati kašičicu maslinovog ulja.
Pročitajte i....
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.