Danas pravimo jednu posebnu pitu za koju treba malo više vremena nego za standardnu, ali krajnji rezultat je fenomenalan.

Pica pita za mamu i tatu

Potrebno je:

- 800g šampinjona

- jedna glavica crnog luka

- dve šolje kisele vode

- dve šolje brašna 

- malo više od pola šoljice ulja 

- vegeta

- dve kesice praška za pecivo 

- dva pakovanja kora

- 500g kačkavalja (ako pravite posnu pitu, onda posni)

- kečap

Priprema:

Izdinstati luk i šampinjone. Napraviti nadev: pomešati kiselu vodu, brašno, prašak za pecivo, ulje i dve kašike vegete. Na šest kora mazati nadev (stavljati jednu preko druge), pa na sedmu izrendan kačkavalj i kečap po celoj kori i red šampinjona. Uviti. Od ove količine ispadnu tri štapa. Premazati nadevom i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.

Prolećni ručak za bebu (količinu mesa i povrća prilagodite uzrastu bebe)

Potrebno je:

- četvrtina glavice crnog luka

- junetina

- šargarepa

- paškanat

- krompir

- oko 20 listova spanaća

- Malo brokolija

Priprema:

Kuvati junetinu iseckanu na kockice oko sat, dodati sve povrće osim brokolija i spanaća i kuvati još 20 minuta. Onda dodati brokoli i kuvati još oko 10 minuta i posoliti. Spanać obavezno kuvati posebno. Oprati i ako je mlad, kuvati oko 5 minuta. Nikako ne koristiti vodu od spanaća za priremu. Sve izblendirati i dodati kašičicu maslinovog ulja.

Mama Sofija i beba Lenka

Pročitajte i....