Postoji čak deset najčešćih grešaka koje ljudi prave dok jedu i pripremaju italijansku hranu. Barem tako tvrde stručnjaci iz Napoline, koja se bavi proizvodnjom testenine i umaka, prenosi Mirror.
Uprkos svetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kom je učestvovalo 2000 Britanaca otkrilo je da više od 60 posto njih nije svesno ispravnih načina pripreme i jedenja testenine.
Ovo su najčešće greške koje čine:
1. Hleb sa belim lukom smatraju dodatkom testenini.
2. Jedu hleb pre obroka.
3. Pune koru kod pripreme pice.
4. Dodaju sir testenini.
5. Prave pice sa više od tri nadeva.
6. Nikad ne jedu testeninu al dente.
7. Ne koriste pire od paradajza za pripremu umaka.
8. Seku špagete kako bi ih skratili.
9. Dodaju pavlaku karbonari.
10. Stavljaju ulje u vodu u kojoj se kuva testenina.
Zapratite nas i na Instagramu!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna