Ono u šta smo svi sigurni sada jeste da je svima teško. Borimo da nam deca budu dobro, oni se susreću sa raznim promenama. Često ne možemo razumeti kako je njima, a teško je. 

Kao roditelji, osećamo odgovornost da nam deca budu dobra prema drugima, bez obzira na to da li je susret uživo ili ne. Tako je važno da budu dobri i puni razumevanja prema učiteljima i nastavnicima, jer oni daju sve od sebe. 

Njima je sada naročito izazovan period. Potrebno je vratiti se u škole pod ovakvim okolnostima, organizovati nastavu posle onlajn pristupa i održati sigurnu atmosferu za sve. 

Jedan post podstakao je ljude širom sveta da se podsete koliko je stresno i teško svim nastavnicima u ovom periodu. 

Obrativši se učenicima, jedna žena je napisala: 

"Svim učenicima koji kreću u školu, molim vas, budite dobri prema nastavnicima. Moj tata ima 53 godine i ne snalazi se najbolje sa tehnologijom. Zove me svakodnevno sa raznim pitanjima, jako je nervozan jer želi najbolje za učenike. Molim vas, imajte strpljenja. Oni se svi zaista trude", rekla je. 

Poznavali tehnologiju ili ne, oni se trude da na najbolji način približe gradivo svojim učenicima. Sigurno su pod stresom oko toga. 

Zasigurno je teško biti svakodnevno pod maskom i praviti distancu u učionici.

Možda su i umorni usled poteškoća sa interakcijom. 

Šta god da je u pitanju, baš kao i mi, i oni se bore i brinu oko velikog broja stvari, kako bi učenicima obezbedili potrebno obrazovanje. Ohrabrite decu da budu dobri prema njima.

Zapratite nas i na Instagramu!