Obradujte porodicu jednim mekim i ukusnim pecivom za doručak.
Potrebno vam je:
- 4 dl mleka
- 2 dl vode
- 2 dl ulja
- 1 kvasac
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- oko 1 kg brašna
Za nadev:
- 1 pavlaka
- 200-300 g salame
- 200 g šunke (suve)
- malo kečapa
- malo origana
Za premazivanje:
- 1 jaje
- malo susama
Priprema:
- Sjediniti mleko i vodu, dodati šećer, pa malo ugrejati. Zatim staviti kvasac da nadođe.
- U posudu za mešenje testa staviti nadošao kvasac, ulje, so i dodavati brašno, pa umesiti glatko testo. Testo ostaviti nekih 20-ak minuta da naraste.
Pavlaku umutiti kašikom, pa dodati izrendanu salamu, sitno seckanu šunku i malo kečapa i origana. Sve sjediniti.
Zatim oklagijom razvući testo u pravougaonik (debljine 0,5 mm) i kalupom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po kašiku fila i preklopiti pancerotu. Krajeve pritisnuti viljuškom da se ne bi otvorili.
Pancerote ređati u pleh i ostaviti da odstoje još nekik 20 minuta. Zatim ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni dok porumene.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna