Potrebno je:
- 500 g trešanja
- 300 g šećera
- 4 jaja
- 4 kašike griza
- 1 limun
- 100 ml ulja
- 8 listova tankih kora za baklavu
- može i 1/2 praška za pecivo
Priprema
Umutiti jaja sa 4 kašike šećera dodati griz i ulje može i 1/2 praška za pecivo i sve dobro izjednačiti. Raširiti prvu koru malo je pouljiti pa dodati preko nje drugu koru koju premažite jajima i grizom obilno.
Preko nje dodaj treću koru i nju premazati i četvrtu koru premazati i na dno ubaciti pola očišćenih trešanja.
Saviti stranice i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugom rolnicom.
Ostatak jaja i griza premazati preko rolnica. PeĆI na 200 stepeni C oko 40-45 min..
Ušpinovati malo šećer dodati limun na kolutove može i vanilin šećer pa toplu pitu preliti sa toplim sirupom.
Ostaviti da upije i hladnu seći.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.