Potrebno je:
- 500 g trešanja
- 300 g šećera
- 4 jaja
- 4 kašike griza
- 1 limun
- 100 ml ulja
- 8 listova tankih kora za baklavu
- može i 1/2 praška za pecivo
Priprema
Umutiti jaja sa 4 kašike šećera dodati griz i ulje može i 1/2 praška za pecivo i sve dobro izjednačiti. Raširiti prvu koru malo je pouljiti pa dodati preko nje drugu koru koju premažite jajima i grizom obilno.
Preko nje dodaj treću koru i nju premazati i četvrtu koru premazati i na dno ubaciti pola očišćenih trešanja.
Saviti stranice i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugom rolnicom.
Ostatak jaja i griza premazati preko rolnica. PeĆI na 200 stepeni C oko 40-45 min..
Ušpinovati malo šećer dodati limun na kolutove može i vanilin šećer pa toplu pitu preliti sa toplim sirupom.
Ostaviti da upije i hladnu seći.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna