Na jednostavan i originalan način, Labkovski je predložio šta da radite ako zbog postupaka vašeg muža postanete nesrećni i nezadovoljni.

Problem: Muž je izgubio interesovanje za seks

Rešenje: Da ne bi došlo do problema (bilo koje vrste) u braku, par mora da radi na sebi, da se zajednički razvija. Kao prvo da razgovara, da izlazi zajedno, da se druži sa drugim ljudima, da se kulturno uzdiže i td.

Ako dođe do bilo kakavog problema bitno je da znaju da iskren razgovor može mnogo da pomogne. Do toga da li ćete pre ili kasnije doći do rešenja zavisi od toga zbog čega i kako ste ušli u brak. Na žalost, današni brakovi se sve češće sklapaju jer jedna osoba ili obe ne žele da ostanu sami do kraja života. Žele da imaju decu, da se skrase i zbog toga ulaze u brak "na brzinu".

Zbog toga ovakvi brakovi mnogo pre "upadnu u krizu" nego brakovi sklopljeni iz čiste i nepomućene ljubavi. Ako je vaš muž izgubio volju za seksom morate da pomoć potražite kod seksologa. Ako muž odbija, sačekajte par nedelja pa opet napomenite da morate da potražite stručnu pomoć.

Ako ni tada ne želi da traži pomoć, vi tražite drugog muža! Možda ovo zvuči surovo, ali realnost je da ste vi fizički u braku, ali psihički niste. Muž nije muž jer odbija supružničke dužnosti, piše sajt Capelino.com

Problem: Muž sve više vremena provodi za kompjuterom

Rešenje: Normalni ljudi ne sede stalno ispred kompjutera, ne gledaju serije neprestano - oni žive! Ako vaš muž sve slobodno vreme provodi ispred kompjutera onda nije zadovoljan sa svojim životom i pokušava da se okupira nečim drugim kako ne bi mislio o tome.

Normalno je da je u tim prilikama žena besna. Muž gubi interesovanje za nju. Moj savet je da ga zavedete opet. Ako vam to ne uspe, vreme je da posetite psihologa za parove. Ali pre nego što odete kod savetnika za brak, pogledajte da slučajno vaš muž nije aktivan na nekom od sajtova za zabavljanje. Tada vam ni svi psiholozi sveta ne mogu pomoći!

Problem: Muž ima užasne manire kod kuće

Rešenje: Ako je muž pre braka imao običaj da nos istresa u zavesu, to ste sigurno primetili. Stoga, prihvati ga takvog kakav je. Nipošto, al nipošto ne viči na svog muža. On nije dete i nije na tebi da ga prevaspitavaš. Ako ti smetaju neke sitnice u njegovom "opuštenom" ponašanju kod kuće, ukaži mu na probleme.

Ako ne može da se promeni ili ga prihvati ili se razvedi. Trećeg rešenja nema! Zato, za vas koje ste već jednom nogom zakoračile u brak, dobro razmislite o osobinama koje vas iritiraju kod vašeg dečka. Ako su podnošljive, udajte se za njega, ako nisu bolje ne razmišljajte da ga promenite. Odrastao muškarac se ne može promeniti a ostati srećan!

Problem: Muž ne učestvuje u životu dece

Rešenje: Pretpostavimo da je situacija sledeća: žena čuva decu kod kuće dok muž zarađuje za život. Tu je rešenje sledeće: vi kao žena uzmite slobodan dan i otiđite negde. Ostavite muža sa decom.

Šta se god desi u tim momentima, nemojte da se žalite da prebacujete mužu što nije uradio ovo ili ono, jednostavno ga pustite da bude sa svojom decom. Što više vremena bude provodio sa njima, više će voleti to vreme koje provodi sa njima.

Problem: Svekrva vam uništava život

Rešenje: Ako vaša svekrva stalno ima neke zamerke na vaš račun ne pokušavajte da joj udovoljite. Što više pokušavate da joj se dopadnete to ćete sami da podelite uloge u filmu gde je ona "lovac a vi plen".

Ponašajte se normalno, živite svoj život i ne obazirite se na nju. Dopašće vam se ovaj način života, verujte mi. Ona će se buniti, galamiti ali to je vaš život. Ako pokušava da se bilo kako umeša u vaš brak, jasno joj stavite do znanja da to ne sme da radi, da je to vaš brak a ne njen.

Jednostavno joj recite: Ženo, ako ti se ne dopada kako kuvam ili peglam košulje tvom sinu, od sada dolazi u kuću samo kada mene nema, jer ja ne tolerišem loše komentare na moj račun. Iskreno se nadamo da živite odvojeno od svoje svekrve!