Potrebno je:
8 jaja
100 g crvenog luka
100 g mariniranih lisičarki (iz tegle)
150 g maslaca
40 ml maslinovog ulja
10 ml balzamiko sirćeta
so
šareni biber u zrnu
Priprema
1. Jaja stavite u blago posoljenu vodu, a kada voda provri, kuvajte ih 8 minuta.
2. Luk sitno naseckajte i pržite oko 20 minuta na maslinovom ulju. Nakon 10 minuta dodajte balzamiko sirće, a na kraju posolite.
3. Skuvana jaja ohladite i oljuštite, prepolovite ih po dužini pa izvadite žumance i izgnječite ih viljuškom. Maslac dobro umutite, dodajte mu žumanca, posolite i promešajte. Dobijenim nadevom napunite špric ili kesicu i punite polovine belanaca. Na pola svake polovice jajeta dodajte 2 - 3 marinirane pečurke i listić peršuna, a na drugu polovinu kašičicu prženog luka i 2 - 3 zrna šarenog bibera. Poslužite odmah ili ohlađeno.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna