Potrebno je:
- pile isečeno na komade
- litar pileće supe od kocke
- dve kašike maslinovog ulja
- pola šolje pasulja
- pola šolje isečenih tikvica
- pola šolje isečene bundeve
- pola šolje isečene šargarepe
- pola šolje isečenog celera
- pola šolje paradajza (isečenog i od semena očišćenog)
- pola šolje seckanog mladog luka
- šolja isečenog crnog luka
- trećina šolje pirinča (nekuvanog)
- šolja svežeg spanaća
- kašičica isitnjenog belog luka
- kašičica soli
- pola kašičice crnog bibera
- četiri grančice peršuna
- tri lista lorbera
Priprema
1. Pasulj preliti hladnom vodom i ostaviti da stoji osam sati, ili kuvati na visokoj temperaturi dva minuta i ostaviti da stoji još jedan sat.
2. U velikom loncu zagrejati ulje i staviti pileće meso isečeno na komade, prethodno uvaljano u so i biber. Propržiti dok ne porumeni.
3. Premestiti pile na tanjir, a u preostalo ulje staviti luk, šargarepu i celer. Prodinstati oko tri minuta pa dodati beli luk (kratkotrajno - jedan minut).
4. Zatim dodati tikvicu i bundevu, dinstati još pet minuta. Uliti pileću supu, staviti pasulj, paradajz, lorber i peršun. Dodati pileće meso u lonac i kuvati još oko jedan sat.
5. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati pirinač, seckan mladi luk i spanać. Kuvati dok pirinač ne omekša (oko pola sata).
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna