Uskrs je najveseliji hrišćanski praznik, a dekoraciji jaja vesele se podjenako i mame i mališani. Međutim, najmlađe ćete još više obradovati ako praznična trpreza bude maštovita.

Zato vam donosimo predlog kako da od kuvanih jaja napravite preslatke jestive piliće, kojima niko neće odoleti.

Potrebno je:

jaja

šargarepa

biber

majonez

senf

so

Priprema

1. Oljuštite tvrdo skuvana jaja. Isecite vrh jaja sa obe strane i pažljivo izvucite žumanca.

2. Izvađena žumanca stavite u jednu posudu i pomešatejte ih sa majonezom, senfom i malo soli.

3. Dobijenu smesu stavite u kesicu sa nastavkom za šlag, a potom time napunite odsečena belanca.

4. Šargarepu isecite na žilijen. Mali deo iskoristite za nos, a malo veći za nožice.

5. Pažljivo pincetom stavite biber za oči i poklopite žumanca sa odsečenim delom belanceta.

PROBAJTE I...