Uskrs je najveseliji hrišćanski praznik, a dekoraciji jaja vesele se podjenako i mame i mališani. Međutim, najmlađe ćete još više obradovati ako praznična trpreza bude maštovita.
Zato vam donosimo predlog kako da od kuvanih jaja napravite preslatke jestive piliće, kojima niko neće odoleti.
Potrebno je:
jaja
šargarepa
biber
majonez
senf
so
Priprema
1. Oljuštite tvrdo skuvana jaja. Isecite vrh jaja sa obe strane i pažljivo izvucite žumanca.
2. Izvađena žumanca stavite u jednu posudu i pomešatejte ih sa majonezom, senfom i malo soli.
3. Dobijenu smesu stavite u kesicu sa nastavkom za šlag, a potom time napunite odsečena belanca.
4. Šargarepu isecite na žilijen. Mali deo iskoristite za nos, a malo veći za nožice.
5. Pažljivo pincetom stavite biber za oči i poklopite žumanca sa odsečenim delom belanceta.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna