Potrebno je:
• 1 tikvica srednje veličine
• 1/2 l jogurta
• 3 pune supene kašike belog brašna
• 3 pune supene kašike kukuruznog brašna
• 1 kesica praška za pecivo
• 2 jaja
• 2 supene kašike ulja
• so
Priprema
1. Ogulite i izrežite tikvicu na male kockice. Posolite, prekrijte krpom i ostavite da odstoji.
2. Umutite jaja, jogurt i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte i na kraju dodajte iseckanu tikvicu koju ste pre toga dobro ocedili.
3. U tepsiju sipajte malo ulja i zagrejte je u vrućoj rerni, a zatim u vrelo ulje saspite smesu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
4. Pitu, po želji, 10 minuta pred kraj pečenja premažite pavlakom za kuvanje (250 ml).
5. Servirajto toplo uz kiselo mleko ili jogurt.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna