Potrebno je:
150g graška u zrnu
600g krompira
2 korena peršuna
3 litra pileće supe
700g krompira
3 kašičice suvog začina
3 kocke za supu
1,5dl mleka
1 veća crvena paprika
kašičica karija
po pola kašičice praha đumbira i kurkume
5-6 češnjeva belog luka
kašičica mirođije
mleveni biber, so, peršunov list
Priprema
U lonac staviti grašak, krompir i peršun isečene na manje komade, naliti 1,5 litar supe, poklopiti i kuvati oko pola sata a zatim dodati preostalu supu i štapnim mikserom sve dobro izmiksati.
Pustiti da ponovo provri, dodati krompir isečen na kockice, suvi začin i kocke za supu pa kuvati oko 15 minuta. Zatim dodati mleko i papriku isečenu na kockice pa kuvati još desetak minuta. Pred kraj dodati kari, đumbir, kurkumu, beli luk isečen na listiće i sitno seckanu mirođiju pa veoma kratko prokuvati i skloniti sa vatre. Gotovu čorbu pobiberiti, po potrebi dosoliti i posuti sitno seckanim peršunovim listom.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu