Potrebno je:
150g graška u zrnu
600g krompira
2 korena peršuna
3 litra pileće supe
700g krompira
3 kašičice suvog začina
3 kocke za supu
1,5dl mleka
1 veća crvena paprika
kašičica karija
po pola kašičice praha đumbira i kurkume
5-6 češnjeva belog luka
kašičica mirođije
mleveni biber, so, peršunov list
Priprema
U lonac staviti grašak, krompir i peršun isečene na manje komade, naliti 1,5 litar supe, poklopiti i kuvati oko pola sata a zatim dodati preostalu supu i štapnim mikserom sve dobro izmiksati.
Pustiti da ponovo provri, dodati krompir isečen na kockice, suvi začin i kocke za supu pa kuvati oko 15 minuta. Zatim dodati mleko i papriku isečenu na kockice pa kuvati još desetak minuta. Pred kraj dodati kari, đumbir, kurkumu, beli luk isečen na listiće i sitno seckanu mirođiju pa veoma kratko prokuvati i skloniti sa vatre. Gotovu čorbu pobiberiti, po potrebi dosoliti i posuti sitno seckanim peršunovim listom.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna