Veliki izazov za ogroman broj parova danas je borba sa neplodnošću i svi problemi koji je prate. Sve muke kroz koje prolaze ovi ljudi tokom procesa ventelesne oplodnje, zdravstvene tegobe i psihološke pritiske, neizvesnost oko usvajanja - sve to se lakše prevazilazi kada je tu nada, da će se dočekati toliko željeno dete.

Dokaz da nikada ne treba odustajati, govori i neverovatna priča Davora i Anđele Rostuhar koju prenosi portal Zadovoljna.rs, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Nakon što su se Anđela i Davor venčali, otišli su na nesvakidašnji medeni mesec, godinu dana su putovali oko sveta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do najvećih svetskih metropola, a iz toga su se rodili knjiga i film „Ljubav oko sveta“, u kojoj se prikazuju i razgovori sa onima koji su našli ljubav u prašumama i plemenima, sa onima koji nikad nisu pronašli ljubav, sa renomiranim svetskim naučnicima, ali, putujući kroz brojne izazove, oni su secirali sopstvenu vezu kako bi saznali šta je zapravo ljubav i da li je univerzalna.

Ovi avanturisti su pored divnih priča iz sveta, doneli i jednu ličnu. Posle dugih pokušaja da se na različite načine ostvare kao roditelji, uspeli su da dobiju poziv i maleni plus koji im je promenio ceo život.

Davor je na svom Fejsbuk nalogu opisao kako je to izgledalo.

„Dragi ljudi, vreme je da podelim s vama lepu vest – ta;nije dve!!
Anđela i ja postali smo roditelji!!!
Usvojili smo jednu malu super bebu!!
I čekamo još jednu!!

Whaaaaaaaat!?!?!Tri i po godine pokušavali smo da postanemo roditelji. Prolazili smo sve što treba da bi postali kandidati za usvajanje. I prošli smo pet pokušaja vantelesne oplodnje.

Koliko te to izmori i izmoždi, teško je opisati. Ženama to i fizički ostavi danak na telu, a na sve utiče psihički. Već smo se mirili s opcijom da nećemo imati biološku decu. Ali nismo odustajali, i eto, napokon je upalilo.

A kad te krene, sreća se lepi na sreću!

Vrlo brzo nakon što je test za trudnoću bio prvi put pozitivan – dobili smo i prvi poziv od jednog centra socijalne zaštite u kojem su nam ponudili mogućnost da usvojimo jednu malu bebu!

Iako smo znali da je druga beba na putu, i da će biti jako teško sad odjednom postati full-time roditelj, nismo mogli propustiti takvu priliku. Oduvijek smo hteli jedno biološko i jedno usvojeno dete. I eto nam sad šanse da oboje rešimo odjednom!

I tako je nakon samo 12 dana svakodnevnog druženja s bebom i prilagođavanja, ona došla kod nas – zauvek! Rea Rostuhar! Već smo tri meseca roditelji, i sad kad smo se malo ufurali u to, mogu vam reći da je super! Anđela je u šestom mesecu trudnoće. Nije nimalo lako, ali je predivno. Uživamo u svakom trenu! “

(Yumama/Zadovoljna.rs)

BONUS VIDEO

Trik za mirno spabanje bebe TikTok/jessica.j.crisp