Autofagija, koja se popularno naziva 'dijeta sa Nobelovom nagradom' sve je prisutnija kod mladih ljudi, ali jedna žena posledice ove dijete otkrila tek kada je poželela da se ostvari u majčinstvu.

Korisnici ove dijete mogu sve da jedu, ali u periodu od 10 ili 12 sati. Znači, ako jedete doručak u 8 ujutru, možete da jedete šta god poželite do 18-20 sati i posle toga ništa od hrane ne unosite. Deluje ok, ne zvuči iscrpljujuće a kilogrami se tope. Međutim, šta je sa organizmom?

Jedna devojka je zbog ove dijete imala problem da ostane trudna treći put, jer je u dužem vremenskom periodu bila na tom režimu.

"Ja sam se osećala super na autofagiji, 8 meseci sam postila od 16 do 18 sati. Gubila sam kilograme, sve je bilo okej, do momenta kada sam odlučila da ostanem trudna po treći put. Nisam mogla da ostane u drugom stanju godinu i po dana", rekla je žena.

Ručak, porodica, par, trudnica
Shutterstock Partneri na ručku

Naglašava da su muž i ona radili sve pretrage, sve analize su bile u redu, dok nije došla do štitne žlezde.

"Autofagija mi je bukvalno upropastila štitnu žlezdu. Morala sam da pijem lekove, kako bih mogla da zatrudnim. Kada sam posle toliko vremena ostala u drugom stanju, morala sam da nastavim da pijem lekove tokom cele trudnoće. Tek posle dve godine od porođaja štitna žlezda je ponovo bila u odličnom stanju", nastavlja priču, i dodaje da od tada više nema nikakvu terapiju.

"Ne pijem više ništa. Doduše, vratila sam par kilograma koje sam bila skinula, ali Bože moj. Zdravlje je najbitnije. Ne bih se više vraćala na autofagiju, meni je baš poremetila hormone", zaključila je.

(Yumama/Stil)