Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seksualni život: Tri načina da očuvate strast dok pokušavate da ostanete u drugom stanju

Sve više parova danas se suočava sa težim začećem, a u tom slučaju seksualni život može dosta da trpi. Evo kako da vi i partner i dalje uživate u spavaćoj sobi, uprkos svemu...

  Izvor: Foto: Shutterstock

“Ugovaranje” seksualnog odnosa u određenom trenutku menstrualnog ciklusa, sa nadom da ćete ostati u drugom stanju, može biti vrlo naporno. Sigurno ni vama ne bi bilo previše romatnično kada bi vas dragi nazvao i rekao: “Ovuliram! Dolazi kući što pre!”

U takvim situacijama vrlo lako može doći do gubitka uzbuđenja i spontanosti u seskulanom životu para.  

Istraživanje Univerziteta Stanford pokazalo je da se 40 odsto žena koje imaju problem sa začećem bori sa seksualnim disfunkcijama, kao što su nedostatak seksualne želje i uzbuđenja.

Povezane vesti

Džena Buher, stručni savetnik za partnerske odnose, majčinstvo i karijeru, savetuje kako da to sprečite i da sa partnerom uživate kao prvog dana:

Razgovarajte sa partnerom o svemu

Mnogi muškarci i žene ne razgovaraju međusobno o onome što im je na neki način zajednička “muka”. Primarna neplodnost ili umanjena plodnost mogu biti velika trauma, ali to nije nešto kroz šta bi trebalo da prolazite u tišini. Pričajte sa svojim partnerom kako se osećate povodom toga, isto kao i kada je vaš seksualni život u pitanju.

Povezane vesti

Priredite jedno drugom neke posebne trenutke

Romantika često beži kroz prozor kada do seksa ne dolazi spontano, već ga diktira ovulacija. Nemojte dozvoliti to, već uložite malo više vremena u planiranju zajedničkih aktivnosti koje će povećati vašu emocionalnu bliskost. Možete, na primer, isplanirati da tokom vikenda otputujete negde zajedno ili da radite nešto što ste voleli zajedno da radite dok ste se zabavljali.

Ne obraćajte pažnju na tuđa mišljenja

Još jedan element koji pogoršava borbu sa neplodnošću je podrška porodice i prijatelja koji često ne znaju kako da se postave. Njihov nedostatak znanja i informisanosti o problemu vrlo često dovodi do ofanzivnih komentara i par se neretko povlači u još veću izolaciju. Iz tog razloga se okružite ljudima koji vas neće činiti još nervoznijima, a od ostalih se na neko vreme distancirajte.

Povezane vesti

Na kraju, Džena savetuje svim parovima koji se bore za potomstvo da ne dozvole da seks prestane da im bude pozitivno iskustvo, već da u njemu istinski uživaju. Seks i jeste čin istinske intimnosti, zajedničkog iskustva i ljubavi između dvoje ljudi. Naravno, do malog zasićenja je sasvim normalno doći, ali to ne mora da ostane tako.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica