Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lečenje steriliteta: 3 prirodne tehnike koje će vam pomoći da zatrudnite

Sve ove tehnike smanjuju napetost i stres, a hormone dovode u ravnotežu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Akupunktura, homeopatija i reiki mogu da ubrzaju lečenje steriliteta. 

Izraelski tim stručnjaka sa Univerziteta u Tel Avivu upoređivao je uspešnost tretmana za lečenje steriliteta kod parova koji su koristili klasične medicinske metode i kod onih koji su ih kombinovali sa kineskim biljem i akupunkturom. Rezultat je bio sledeći: pomoću akupunkture je zatrudnelo 65 odsto žena, dok je tu sreću imalo samo 39 odsto onih koje je nisu koristile.

Povezane vesti

Akupunktura

Dr Vesna Marinković Mićić, specijalista za anesteziju, reanimaciju i akupunkturu, kaže da akupunktura daje veoma dobre rezultate u lečenju funkcionalnog steriliteta, kad su reproduktivni organi zdravi, ali postoji hormonski disbalans.

"Bockanjem iglicama aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima i uspostavlja se ravnoteža jina i janga. To utiče na smanjenje napetosti i stresa, poboljšanje cirkulacije, kao i imunološkog i endokrinog odgovora. Kao rezultat često imamo trudnoću", kaže Vesna.

Akupunkturom se postiže pravilan odgovor jajnika, koji izazivaju ovulaciju i izbacivanje jajne ćelije iz jajnika, što je prvi uslov za oplodnju.

"Akupunktura deluje i na hormone i na psihu, pa se preporučuje i kod fizičkog steriliteta jer povećava sigurnost veštačke oplodnje", naglašava dr Mićić.

Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 90
Foto:Shutterstock

Homeopatija

Homeopatija je takođe veoma moćan metod za lečenje steriliteta, od kog pati 300.000 parova u Srbiji. Najnovije naučne studije pokazale su da je kod žena koje su se podvrgle homeopatskom tretmanu u 57 odsto slučajeva poboljšana plodnost, dok je kod muškaraca broj spermatozoida povećan za 65 odsto.

"Postoje homeopatski lekovi koji imaju poseban afinitet prema reproduktivnom sistemu muškarca i žene, ali to ne znači da se ti lekovi uvek koriste u svim slučajevima. Homeopatija je holistička medicina upravo zato što se homeopatski lek bira isključivo tako da odgovara toj određenoj osobi. To znači da se i u tretiranju neplodnosti kod različitih osoba pojavljuju i različiti lekovi", kaže homeopata Marina Mlinarić.

Povezane vesti

Reiki

Reiki je mnogim ženama pomogao da zatrudne. Ova tehnika se bazira na balansiranju životne energije na nivou čakra sistema.

"U toku reiki tretmana optimalizuje se lučenje svih hormona i dovodi do stanja opuštenosti i bezbrižnosti, što je jedan od preduslova za mogućnost prirodnog začeća. U svojoj praksi sam imala puno slučajeva mladih žena kojima je reiki, uz pomoć metoda klasične medicine ili samostalno, pomogao da zatrudne i dobiju dete", objašnjava Mirjana Mićović, pedijatar i reiki učitelj.

Povezane vesti

Reiki deluje na čakre koje predstavljaju energetske centre, smeštene na ljudskom telu u nivou žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

"Postoji sedam glavnih čakri, kao i sedam glavnih žlezda zaduženih za stvaranje hormona i njihovu regulaciju. Izuzetak čini prva čakra, koja se kod muškaraca nalazi između testisa i anusa, a kod žena u nivou grlića materice, i za nju je odgovorna nadbubrežna žlezda. Svim ostalim žlezdama možemo pristupiti polaganjem dlanova na čakre od dva do sedam i na taj način direktno uticati na uspostavljanje normalog metabolizma hormona."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica