Iako joj je godinama govoreno da je neplodna, Karli Dekort je dobila svoje prvo dete, ni ne sanjajući da će doživeti ubrzo još veću sreću. Po izlasku iz porodilišta, podelila je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, da ne želi više da bude trudna. Samo šest nedelja kasnije, usledilo je potpuno iznenađenje- njen test na trudnoću ponovo je bio pozitivan!

Iako su preporuke lekara, da se u postporođajnom oporavku, sačeka barem šest nedelja pre ulaska u intimne odnose, ova mlada žena je imala drugačije planove. Ponuđenu kontracepciju od strane ginekologa je odbila ali se nije nadala da je moguće da tako brzo ponovo ostane trudna.

Dočekalo ju je veliko iznenađenje. Vidno oduševljena ipak je dodala komentar: “Deluje kao da sam trudna zauvek!” Ova njena objava, postala je viralna i pokrenula je lavinu komentara na Tik Toku.

Kako Healthline, medicinski portal objavljuje, možete zatrudneti iznenađujuće brzo nakon porođaj. Jedna studija je otkrila da je prva ovulacijaza žene koje nisu dojile, već oko šeste nedelje, a. neke žene su ovulirale i ranije. Ako dojite, hormonske prednosti dojenja mogu delovati kao „prirodni“ oblik kontrole rađanja prvih četiri do šest meseci nakon porođaja, ali to svakako nije siguran oblik kontracepcije.

Ako prebrzo zatrudnite nakon jedne trudnoće, to može dovesti do povećanog rizika od prevremenog porođaja ili urođenih mana.

Lekari podstiču majke da razdvoje svoje trudnoće. Kancelarija za zdravlje žena Amerike, preporučuje da se čeka najmanje 12 meseci između svake trudnoće.

Pročitajte i objašnjenje lekara zašto većini žena opada libido posle porođaja u tekstu: Zašto žene ne žele odnose posle porođaja.

(Yumama)

BONUS VIDEO

Tea Tairović peva sa detetom instagram/tea_tairovic