Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MISLILA SAM DA SAM TRUDNA, A TEST JE POKAZAO LAŽNI REZULTAT: Ove tri stvari mogu da "prevare"

Autor Sandra Krstanović

Test za trudnoću nije uvek 100 odsto tačan, ovo su situacije kada može da pokaže lažni rezultat.

 Test za trudnoću Izvor: Shutterstock

Skoro svaka žena je koristila test za trudnoću, međutim rezulati mogu biti pogrešni. Ovo su tri slučaja kada tako nešto može da se desi:

Možda će vas zanimati

Prošlo je dosta vremena od abortusa

I pobačaj i abortus su ozbiljan stres za žensko telo. Lekari preporučuju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci za oporavak. Planiranje trudnoće odmah nakon incidenta nije dobra ideja.

Prvo, niko ne zna da li će se vaše telo nositi sa opterećenjem nakon takvog potresa, a drugo, test trudnoće tokom ovog perioda može propasti i pokazati lažni rezultat. Ako nakon toga ne odete kod lekara da potvrdi ili demantuje trudnoću, postoji šansa da provedete nekoliko meseci u lažnim nadama.

 Kada je test na trudnoću lažno negativan
Test za trudnoću
Izvor: Shutterstock

Uzimate lekove

Ne znaju svi, ali uzimanje određenih lekova može imati veliki uticaj na performanse. Međutim, po pravilu govorimo o lekovima koji se koriste u ginekologiji za stimulaciju ovulacije, ali ne zaboravite da druge medicinske manipulacije koje imaju za cilj da pomognu u planiranju trudnoće mogu dovesti do toga da odustanete od klasičnog testa.

U ovim uslovima najbolje rešenje bi bilo da se obratite ginekologu koji može sa velikom preciznošću da potvrdi prisustvo ili odsustvo trudnoće.

Neispravno koristite test

Najčešće, test počinje da se koristi nakon 9-10 dana od planiranog začeća, kada se hormon trudnoće povećava u telu žene. Lekari smatraju besmislenim da rade test odmah nakon oplodnje.

Pored toga, žene često rade test pre kašnjenja, u ovoj situaciji test takođe može dati lažni rezultat. Stručnjaci preporučuju da se test uradi rano ujutru, kada je hormon na vrhuncu, kako biste dobili najtačniji rezultat.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica