Supatra "Nat" Sasuphan sa Tajlanda rođena je 1999. godine, a kada se rodila, njeni roditelji i osoblje bolnice bili su u šoku. Naime, ova devojčica je rođena sa dlakama po celom telu - to su simptomi Ambrasovog sindroma, retke i nasledne genetske malformacije izazvane preaktivnim folikulima. Od srednjeg veka do danas zabeleženo je svega 50 takvih slučajeva.

"Nismo imali pojma da će ovako izgledati. Na ultrazvuku mi je pre rođenja rečeno da izgleda dlakavo, ali smo mislili da je to normalna kosa. Kada mi ju je babica donela posle carskog reza, bila sam šokirana. Prvo sam plakala, ali ipak je to naše dete i brzo smo se pomirili sa tim", otkrila je majka Somfon.

Pošto je Ambrasov sindrom neizlečiv i otporan na tehnike kao što je lasersko uklanjanje dlaka ili bilo koji tretman koji usporava njihov rast, devojčica je morala da se pomiri sa svojim izgledom. Ali nije bilo lako, u školi su je maltretirali vršnjaci koji su je nazivali vukodlakom i majmunom . Ali nisu svi bili tako okrutni, pa je vremenom Nat pronašla prijatelje. "Ne osećam se drugačije od bilo koga drugog, a imam puno prijatelja u školi. To što sam dlakava me čini posebnom ", rekla je jednom devojka koja je 2010. godine završila u Ginisovoj knjizi rekorda kao najdlakavija tinejdžerka, prenose Roditelji.hr.

Početkom 2018. godine objavljeno je da je sada srećno udata, a fotografija na kojoj pozira sa suprugom pokazuje da više nema dlake. Ali njen otac je otkrio da nisu nestale, već da se Nat redovno brije.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Dete gleda tenis TIKTOK/original sound