Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GREŠKOM LEKARA NA POROĐAJU PETAR JE DOBIO BROJNE POVREDE I POSLEDICE: Pomozimo ovom dečaku da zagrli porodicu

Petar je rođen iz uredne kontrolisane trudnoće, a greškom lekara na porođaju je zadobio povrede i ostale su posledice. Pomozimo ovom dečaku da pokrene ruku i zagrli svoju porodicu...

 Petar Desnica.jpg Izvor: Pokreni život

Petar je rođen 27.10.2022. u Nadalj, opština Srbobran. Dete je iz uredne kontrolisane trudnoće. Greškom lekara zadobio je brojne povrede prilikom porođaja koji je bio kompikovan. Bio je krupna beba 4.470gr i 53cm (prirodan porođaj) pri porođaju usled svih drugih komplikacija dolazi i do povrede nervnog spleta leve ruke i ruka ostaje potpuno paralizovana (plexsus brahijalis).

Direktno iz porodilišta iz Vrbasa hitno je prebačen u Novi Sad, na odeljenje intezivne nege i tamo se borio za život 15 dana. Odmah su uključene vežbice i pozicioniranje ruke. Posle 15 dana prebacuju ga na odeljenje neonatologije gde ne uspevaju da ga skinu sa kiseonika. Odlazi na snimanje magnetne rezonance i saznajemo da ima hematom na kičmenoj moždini koji se stvorio prilikom čupanja bebe i samim tim taj otok je delimično oduzeo desnu stranu hemiodijafragme.

Dobija dijagnozu da je jedina beba u Srbiji, a treća beba na svetu. Sa neonatologije prebace nas na kliniku za rehabilitaciju i tamo ostajemo mesec dana. Prvi put iz bolnice izlazimo sa njegova dva meseca kao veliki pobednici u zagrljaj tati i seki. Posle devet meseci saznajemo da je dijafragma postala pokretna i očuvana.

Rame je pokrenuo par dana pre polaska kući tek nekih par milimetara. Šaka mu je u veoma lošem stanju i pomažemo joj sa ortozama. Trenutno se leči na klinici za rehabilitaciju u Novom Sadu.

Ovo je dug proces koji zna da traje godinama, a tretmani su veoma skupi pa samim tim nam je potrebna vaša podrška i pomoć. Potrebna su sredstva za lečenja u banjskim uslovima, specijalističke preglede, akunpukturu, rehabilitacije u inostranstvu, rekvizite za vežbanje, fizikalne terapije, kao i sredstva za putne troškove i smeštaj.

Pomozite Petru da što pre zagrli svoju porodicu!

Slanjem SMS poruke 193 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001717997-56

Uplatom na devizni račun: 160-6000001718991-81

IBAN: RS35160600000171899181

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-doniraj

 Petar Desnica 222.jpg Izvor: Pokreni život

(Yumama/Podrži život)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica