“Dragi Deda Mraze, volela bih da za praznike dobijem lutku, puno čokolade i da mama i tata uvek budu kod kuće sa nama.”

Praznici su najnežniji period, kada svi pomalo verujemo u čuda i postajemo ona deca koja svu nadu usmeravaju na to pisamce Deda Mrazu koje će ispuniti sve te male i velike želje o kojim potajno maštaju. Već prvi decembar počinje da nas asocira na nežnost, ljubav, zagrljaje. Baš poput dečjih srca, i mi odrasli svoja ispunimo prazninom euforijom. Čak i oni skeptični u ovom periodu počnu makar malo da veruju u čuda. Tada i srca postanu za nijansu mekša.

Deca veruju u tog velikog, bradatog čikicu i njegovu dobrodušnost, a nisu ni svesni da se iza tih ispunjenih želja kriju oni najdraži – mama i tata. Svi pokloni i sve ispunjene željice dolaze od onih koji nas najviše vole i najjače grle. I baš zbog svih tih ljudi koje imamo u svom životu, moramo da verujemo u čuda! Oni su naša čuda i ispunjavaju male, pa i one najveće želje. A iz ugla mame i tate, najveće čudo jeste mogućnost da nabace taj široki osmeh na lice svog najdražeg bića.

shutterstock_1856032324.jpg
Shutterstock 

Ljubav i radost darivanja ne moraju da bude samo sada, u vreme praznika i u vezi sa Deda Mrazom. Ne treba da zaboravimo da usrećujemo svoje najdraže onda kada praznici prođu, jer je malo te čarolije s vremena na vreme svima potrebno.

Milka, poznati brend čokolada, nije zaboravila kakva je čar darivanja pa je, za svoj 120. rođendan u maju, pružila priliku da ispunimo sve te neverovatne želje o kojim dugo maštamo. Lepota davanja je nešto što se rečima teško može opisati, a kada činimo jedno veliko, humano delo, onda to sve poprima potpuno novu dimenziju. Tokom konkursa pod sloganom “Milka slavi rođendan, ali ti zamišljaš želju”, tri predivne želje su se ostvarile.

shutterstock_2073948926.jpg
Shutterstock 

Humanost nema cenu, a Milka je pomogla jednoj Jelena iz Novog Sada da učini jedno toplo, nežno delo i ulepša život detetu sa posebnim potrebama. Da, njeno srce je ispunjavala želja da nesebično pomogne jednom Mateji iz komšiluka i njegovoj porodici. Jelena je poželela da porodica dobije novo kupatilo i tuš-kabinu, kako bi dečak bio siguran i zaštićen od potencijalnih povreda u kadi. On sada bezbrižno može da se kreće po svom domu. Milka i Jelena su preuzele ulogu Deda Mraza i donele čudo u dom jedne porodice, u život jednog deteta. A kada neko do koga nam je stalo bude srećan, onda se i onaj koji daruje oseća nezamislivo dobro.

Zato treba da ostanemo deca i verujemo u Deda Mraza i njegova čuda. Čuvajući čaroliju u sebi svakog dana u godini, a ne samo u decembru, usrećićemo mnoga srca i nabaciti osmeh na mnoga lica. A za nas će ta iskrena radost biti najveće čudo.

Milka_BDay_LocalDisplay_Banner_HR_1200x628px.jpg
Promo