Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"VOLIM TE"  MOŽE I BEZ REČI: 5 načina da pokažete detetu ljubav kroz dela, a jedan može biti vrlo zabavan

Pogledajte na koji način detetu možete pokazati da ga volite.

 pokazite detetu da ga volite_196280120.jpg Izvor: Shutterstock

Svaki roditelj se nekad zapita da li radi dovoljno za svoje dete. Pored svih drugih obaveza, često imamo osećaj da je porodica ta koja ispašta i osećamo se loše zbog toga.

Možda će vas zanimati

Bez obzira na to koliko vam je život komplikovan i prepun obaveza, ne treba da osećate krivicu. Iako možda ne stignete detetu da kažete koliko ga volite, ono to može videti kroz razne vaše postupke. Nekada, ako previše govorite koliko ih volite, ove reči gube na vrednosti.

Postoji toliko načina da pokažete svoju ljubav prema detetu, a mi izdvajamo nekoliko:

1. Slušajte dete

Ovo se nikako ne odnosi na to da glumite da ih slušate dok zapravo obavljate nešto drugo. Potrebno da je pustite taj telefon, da ugasite televizor, sklonite se od računara i date detetu prostor da vam ispriča šta želi.

2. Pitajte ih za mišljenje

Ako mislite da je opcija sa slušanjem deteta uspela, čekjate da čujete kako će se osećati kada ga pitate za mišljenje o nečemu! Kada mu date prostor da iskaže svoje mišljenje, imaće osećaj da vam je važno. Pored toga, vi ćete imati priliku da čujete detetove ideje, uverenja, ali dobiti i šansu da se povežete sa njima.

3. Zagrlite ih

Toliko postoji dobrih strana u jednom zagrljaju! Zagrljaj eliminiše stres, poboljšava raspoloženje, podstiče samopouzdanje, gradi poverenje, a uz to pruža i osećaj sigurnosti. Ovo je pravi dar za dete, apsolutno će se osećati voljeno.

4. Kuvajte ili naručite omiljeno jelo

Ništa ne govori "volim te" kao hrana. Obratite pažnju na ono što dete voli da jede i pružite mu to zadovoljstvo. Dete će biti veoma zahvalno i srećno.

5. Provedite sami neko vreme

Bez obzira na izbor aktivnosti, da li pravite žurku, kuvate, šetate se ili igrate igre, važno je da imate svoje vreme. Dete će primetiti da vam je stalo tako što mu pružite to posebno vreme da se osete voljeno uz vas.

Danas, 20. novembra, obeležava se Međunarodni dan deteta, sa namerom da se promoviše razumevanje među decom, da se stavi akcenat na njihova prava i dobrobit svih mališana sveta.

izvor: yumama

Pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica