Kada beba dođe na svet, svi roditelji su naročito oprezni, a kada je neko bolestan ili prehlađen, podrazumeva se da neće dolaziti u detetovu blizinu. Mama Lola je zato, u vreme pandemije, rešila da napravi spisak pravila za sve koji dolaze da vide njenu bebu.

"Nisam se vakcinisala, pa nemam imunitet. Cilj mi je da zaštitim svoje dete, ali i da izbegnem uživo neprijatne razgovore. Zato sam napisala pravila, pa vas molim da poštujete moje žeje", rekla je ona.

Prvo njeno pravilo jeste da ne prima posete prve nedelje posle porođaja. Nakon tog perioda, oni koji dolaze treba da se izuju i skinu jaknu, a ruke odmah operu sapunom i dezinfikuju ih. "Treće pravilo je da, ako dolazite u posetu, molim vas uradite brzi test tog dana i pošaljite mi fotografiju negativnog nalaza. Ne želim da naglašavam uopšte da ne dolazite ako se osećate loše", rekla je ona.

Ona je naglasila da ni pušenje nije dozvoljeno u njenom domu. Imala je i dodatni savet - da gosti ne puše bar sat vremena pre dolaska kod bebe. "Ako smrdite na dim, neću vam dozvoliti da držite dete, a možda vas i zamolim da odete kući. Nemojte dolaziti ni pijani. Ne treba da pretpostavite da ću vam dozvoliti da držite dete samo ako sam vas pozvala. Verovatno neću dozvoliti da se približavate detetu dok ne ojača imunitet", dodala je još neka pravila. Ova mama zabranila je i poljupce. Takođe je naglasila da ne želi da joj donos poklone, naročito ne polovnu garderonu.

Završila je najvažnijim pravilom: "Mama uvek zna najbolje. Ako majka kaže na nešto ne ili ako kaže gostima da odu, učinite to".

Mama Lola je samohrana majka, a dobila je dete zahvaljujući donoru sperme. Godinama je čekala dete, te želi da ga potpuno zaštiti i sačuva njegovo zdravlje.

izvor: yumama