Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNOM BLIZANCU JE KUPIO TELEFON, A DRUGOM NE: Mnogi su rekli da je ovo loša odluka, ali je tata imao dobar razlog! 

Tata se našao u dilemi da li je postupio ispravno kada je samo jednom blizancu dao mobilni telefon. Da li ga podržavate?

 jednom blizancu dao telefon_1500916316 Izvor: Shutterstock

Da li roditelji blizanaca moraju deci da daju sve podjednako? Jedan tata naišao je na ovakvu dilemu, pa je objasnio svoj problem.

možda vas zanima

Tata ima dvanaestogodišnje sinove blizance. On je jednom sinu kupio mobilni telefon, a drugom ne, jer se nije pokazao dobro u školi. Tada je zapitao druge roditelje da li je pogrešio, jer drugo dete sada ne razgovara sa njim.

"Imam dvanaestogodišnje blizace. Na kraju prošle školske godine imali smo plan da im kupimo mobilne telefone. Desila se korona i bili su po ceo dan kod kuće, pa smo kupovinu istih odložili, naročito jer imaju ajped i laptop. Ove godine hteli smo da ih iznenadimo i kupimo im telefone. Nismo imali novca za dva, a imali su i loš uspeh u školi", ispričao je tata.

"Tada sam im rekao da treba više da rade kako bi dobili telefon kao nagradu i da imaju sve petice i četvorke. Jedan je uspeo, drugi nije, pa nije ni dobio telefon", dodao je.

"Prvi je imao sve petice, a drugi je samo malo poboljšao svoj uspeh. Kada sam otišao da mu dam telefon, lepo sam objasnio da smo primetili napredak kod obojice, i da će drugi dobiti svoj telefon ako popravi ocene u sledećem tromesečju." Iako se tata potrudio da bude fer, nije naišao na lepu reakciju. Dečak sada ne želi da razgovara ni sa njim niti sa ostatkom porodice. "Ne želim da misli da više volimo njegovog brata", rekao je tata, koji sada razmišlja da mu ipak kupi telefon.

Komentari su bili podeljeni. Dok su neki podržali tatu, bilo je i onih koji nisu. "Nije obećao nagradu za trud, već za rezultat. To nije bio dobar potez. Možda prvi dečak mnogo brže i lakše uči od drugog, pa se čini da zbog toga za njim kaska, a zapravo se trudi", rekao je neko. "Kao odrasli blizanac, mogu da kažem da jeste napravili veći problem nego što ste mislili", dodao je neko. "Ovo će dovesti do njihovog rivalstva, postaće ljubomorni na uspeh onog drugog."

Bilo je i onih roditelja koji su rekli da treba da se drži prvobitne odluke. "Nemojte mu sada kupovati telefon. Napravili ste dogovor i pustite ga da zaradi. Ako mu date telefon, misliće da ne treba da radi za stvari u životu. Nije lepo ni prema prvom sinu, jer se on potrudio za svoje. Samo dajte sinu u sledećem tromesečju priliku da zaradi za sebe", objasnio je neko u komentaru.

Anketa

Da li je tata pogrešio što je kupio jednom sinu telefon?

  • Pogrešio je, ne treba da odvaja decu

    57.14% (20)

  • Nije pogrešio, dečak je zaslužio

    42.86% (15)

Da li je tata pogrešio što je kupio jednom sinu telefon?

Rezultati

izvor: yumama

pročitajte i

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica