Tridesetjednogodišnja žena, majka blizanaca Adama i Džeka, istetovirala je jednog od njih kako bi mogla da ih razlikuje.

Sve je počelo tako što je maleni Džek rođen sa određenim zdravstvenim stanjem zbog kojeg svakodnevno mora da dobija lek. Objašnjavajući šta ju je nateralo na odluku o tetovaži, ona je ispričala da je jednog dana, dok je njena svekrva čuvala decu, dala lek Adamu umesto Džeku.

"Dala je lek pogrešnom detetu. Izgledaju identično, da budem iskrena i moj muž i ja ih nekad pomešamo. Svi ih mešaju. Ona je odmah primetila šta je uradila i pozvala je hitnu pomoć".

Ta priča se, srećom, dobro završila – u bolnici su Adamu dali sredstvo koje je preokrenulo dejstvo leka.

"On nije bio u opasnosti jer je reč o leku koji sporo deluje i, u najgorem slučaju, dobio bi dijareju. Ali, svekrva je bila izvan sebe. Pokušavala sam da joj objasnim da je sve u redu, ali nakon toga nije želela da čuva decu i sada idu u jaslice."

Da bi sprečili da se takva situacija ponovi, doktor joj je savetovao da bebi uradi medicinsku tetovažu – tačku, koja nije veća od gumice na olovci – na delu kože koji se lako vidi, i to sve dok je dete pod blagom anestezijom, poput one kod zubara.

A za dve do tri godine, kada deca razviju karakteristike po kojima će moći da ih razlikuju, tetovaža će početi da bledi.

Međutim, kada je njena svekrva saznala za tetovažu, pobesnela je.

Uprkos pokušajima da svekrvi objasni situaciju, ona je i dalje besnela, zbog čega je ova mama odlučila da podeli svoju priču na Reditu, tražeći od ljudi mišljenje – da li je pogrešila što je tetovirala dete.

"Radije bih istetovirala dinosauruse po celom telu deteta nego rizikovala da pogrešnom dam lek", jedan je od komentara, dok je drugi uveravaju: "To je bukvalno lažna pegica, nije da si mu uradila čitav tatu rukav".

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)