Niki Zompuli je fitnes trener i smatra da mame ne treba da koriste svoje dete kao izgovor da se zapuste posle porođaja.

Iako razume koliko je teško biti mama, ona ističe da žene to ne treba da koriste kao izgovor. Umesto toga, savetuje da uključite bebu u svoju redovnu rutinu vežbanja. Neka beba bude vaš 'teg'.

"Vežbanje kod kuće će vam sačuvati mnogo vremena, ali i stresa zbog traženja bebisiterke", rekla je Niki.

Ona je u svojoj garaži napravila privatnu teretanu, jer se bavi time, ali vam to nije potrebno ako hoćete da radite na sebi.

"Svi su mislili da ću tokom trudnoće vežbati redovno, a zapravo je bilo potpuno drugačije. Bila sam umorna, pa sam slušala svoje telo. Odmarala sam se", objasnila je.

"Vratila sam se treningu šest nedelja nakon porođaja. Nisam mogla ni zamisliti da toliko ispadnem iz forme", iskreno je rekla.

"Nisam mogla da se pokrećem kao ranije. Mučilo me je što su godine i godine rada pale u vodu. Sećam se kako sam se jednm usred treninga toliko ismejala koliko sam slaba. To je bio jedan od onih momenata - ili se smeješ ili plačeš. Sada kada se osvrnem, to mi je bilo važno iskustvo, jer mnogo bolje razumem klijente", ispričala je Niki.

Dodala je kako su joj mnoge žene pričale da su depresivne i ne znaju odakle da počnu. "Misle kako nemaju vremena, ali im pokazujem da mogu da vežbaju zajedno sa bebom. I ja koristim svoju Ariju dok vežbam. Ona me je pratila tokom celog putovanja i najveža mi je motivacija", objasnila je ova mama.

Ova mama ima jedan važan stav - žena mora da prihvati svoje nesavršenosti. "Mnoge žene mi kažu kako im je trudnoća uništila telo. I ja imam strije, višak kože, podočnjake, ali nisam uništena. Nijedna majka nije. Moje telo je moja moć, ono me je napravilo majkom", rekla je ponosna na sebe.