Nakon porođaja, pored toga što ceo svoj život posvećujete detetu, nemoguće je ne zapitati se i o sopstvenom telu - zdravlju ali i izgledu. Čini se da su mame pod velikim pritiskom da moraju što pre da se vrate na izgled pre porođaja, te loš osećaj, nesigurnost i briga postaju dodatak svakodnevici. 

Mama Džejmi Džonson otkrila je svoju priču. Da, ona je mama koja trenira, mama koja se lepo hrani i koja radi na sebi. Ali ona je i mama koja je priznala jedno - da se sigurno neće vratiti na staru figuru! Zato je rešila da javno pokaže svoj postporođajni stomak, bez imalo stida i straha.

"Tužno je što postoji taj pritisak da se vratimo na onaj izgled pre porođaja. Za neke od nas to, ipak, nije moguće", rekla je Džejmi. 

"Naša tela prolaze kroz neverovatna ostvarenja, stvaramo ljudski život od našeg, podstičemo rast i razvoj i stvaramo prostor za to neverovatno stvorenje koje je deo nas. Menjaš se, zauvek. Šire se delovi tela za koje nisi ni pomislila da hoće. Materica poraste do veličine lubenice za devet meseci!

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Jamie Johansson (@jamie.johanssonn)

Kažu da je devet meseci potrebno da dobijete kilograme, da se koža rastegne, da doživite mnogobrojne fizičke i psihičke promene, bolove... Zato, dajte telu barem isto toliko da se vrati na staro", bila je iskrena ova mama.

"Devet meseci je ništa! I što smo stariji, sve više se čini da vreme leti. Gde je prošlo tih devet meseci? Tako brzo, a opet tako sporo. Pretpostavke, nade, strahovi, promene - sve se to menja."

"Neko se nikad neće vratiti na to stanje pre trudnoće. To je prava istina! A ja? Ja znam da neću izgledati nikad kao pre, ali se osećam JAČE. Postala sam jača!", rekla je mama uz objavu na kojoj se jasno i bez imalo prikrivanja vidi njen postporođajni stomak. Ona ga ne skriva, ponosna je na njega!

Pre sedam godina se porodila prvi put, nije imala Instagram i nije bila svesna svih promena koje će se dogoditi. Sada postoji mogućnost da vidimo druge, da nam bude jasno da nismo same i da su svi ti ožiljci, viškovi i promene koje su nas zadesile potpuno normalne. Svaka mama se susreće sa tim. Zapamtite to. 

Pročitajte i...