Putovanja sa decom mogu biti veoma stresna iz milion razloga. Jedan od njih je i menjanje uprljane pelene. Mama Farah Naz Kan našla se u takvoj situaciji u avionu, na letu iz Sijetla u Hjuston.

Sa detetom je došla do dela za menjanje pelena u zadnjem delu aviona i kad ju je promenila, bacila ju je u zasebnu vrećicu. Vraćala se na svoje mesto, a onda se, kako kaže, suočila sa stjuardom.

"Prišao mi je i upitao me jesam li tamo iza odložila pelenu. ‘To je biološki opasan otpad’, rekao je. Nastavio je da viče i odbio da mi da da objasnim da sam pelenu odložila u zasebnu vrećicu pre nego što sam je bacila u smeće. Tada mi je rekao da je izvadim iz smeća", ispričala je Kan za NBC News.

Detalje incidenta objavila je i na Tviteru.

"Udovoljila sam stjuardu, ali kopanje po kanti za smeće pred drugim putnicima je ponižavajuće i omalovažavajuće", dodala je.

Kan kaže da joj je prišla druga stjuardesa i da je uverila da nije učinila ništa loše, ali šteta je već bila učinjena. Zbog toga je po sletanju podnela pritužbu službi za korisnike. Kasnije tog dana primila je neočekivan poziv.

"Prepoznala sam glas. Bio je to taj stjuard. Rekao mi je da sam stavljena na listu zabranjenih putnika. Nastavio je da me napada i sramoti jer sam uopšte ušla u avion sa detetom. ‘Vi ljudi svuda vodite svoju decu. Trebalo bi da razmislite da drugi možda žele miran let, bez buke i nereda koje proizvode deca’, dodao je. Nisam sigurna što je mislio pod tim ‘vi ljudi’", nastavila je Kan da prepričava neugodno iskustvo.

Priča je zasad nerešena. Kan nije uspela da otkrije identitet stjuarda niti joj je jasno kako je pronašao njen broj telefona. Iz aviokompanije nisu je kontaktirali niti su joj se izvinili.

"Razmišljam o tužbi zbog ugrožavanja porodice. Ako mi ovako nešto može reći zbog pelene, za što je još sposoban", poručuje.Yumama/index.hr