Petogodišnjoj Harper Foj potrebne su tri duge kupke dnevno i stalno vlaženje zbog retkog stanja zbog kog joj koža raste 10 puta brže od kože drugih ljudi. Smatra se da je devojčica iz Edmondsa u Vašingtonu jedna od samo 20 osoba u SAD-u sa Harlekin ihtiozom (HI).

Njena mama Endži Foj udružila je snage sa Kevinom, pa su želeli da joj pomognu da izgraditi samopouzdanje, pa su potpisali ugovor sa agencijom za modele, a sada su dogovorili projekte zahvaljujući kojima će upravo Harper krasiti reklamne panoe širom zemlje.

"Zovemo je našim leptirom. Rođena je u čauri, a sada je izrasla u ovu prekrasnu malu dušu", ispričala je Endži govoreći o svojoj ćerki.

Harper je njeno treće dete, a tokom trudnoće sa njom nije osećala ništa drugačije nego u prethodnim. Štaviše, tokom trudnoće je prošla i kroz genetsko testiranje, ali ono nije pokazalo nikakve abnormalnosti, pa porodica nije imala pojma o stanju Harper pre nego što se rodila.

Devojčica je rođena mesec dana ranije, i to hitnim carskim rezom, nakon što je Endži pukao vodenjak.

"Bila sam na morfijumu tako da sam bila potpuno izvan svega, ali čim su izvadili Harper, proradila je moja majčinska intuicija. Mogla sam po muževom licu reći da nešto nije u redu. Lekar mu je rekao da odloži kameru i odvezli su Harper. Rekli su mi da je dobro, ali nešto joj je bilo na koži", prisetila se Endži.

Danas veruje kako tada ni lekari nisu znali šta je devojčici, jer se nikada nisu susreli sa takvim slučajem, i da su ga viđali samo u medicinskim udžbenicima.

Harper je odmah smeštena u inkubator, a mama ju je upoznala tek nekoliko sati nakon što se rodila. Još dok je bila u materici, nagomilali su joj se brojni slojevi kože koji su stvorili "oklop" koji je prekrio celo njeno telo. Zbog otvorenih rana i straha od infekcije, Endži nije smela da primi ćerku u ruke.

"Kad sam je prvi put videla, bila sam šokirana i uglavnom sam se plašila za nju. Ali odmah sam se povezala s njom. Znala sam da će ona biti veliki borac."

Pročitajte i...