Na ovogodišnjem takmičenju lepote koji je je 15. februara održan u Nemačkoj, titulu najlepše žene ponela je Leoni von Has. Šarmantna plavuša, na prvi pogled se ne razlikuje od dosadašnjih pobednica, ipak, ova misica je itekako drugačija od svih prethodnih - Leoni ima 35 godina i prva je majka koja je proglašena najlepšom ženom jedne države.

Organizacija izbora za mis u Nemačkoj postoji već 93 godine, ali je ove godine prvi put dozvolila učešće udatih žena i majki na ovom takmičenju, a starosna granica je sa 29 pomerena na 39 godina. Ono što je još drugačije i interesantno je da su na ovom takmičenju u žiriju sedele isključivo žene, ali i da nije bilo revije u kupaćim kostimima!

Nakon pobede, najstarija aktuelna misica Nemačke do sada, je izjavila: "Ovo je noć jakih žena!"

Leoni von Has je udata i mama je trogodišnjeg dečaka, a radila je kao model i stilista. Danas se bavi prodajom odeće preko Interneta. 

Na svom Instagram profilu, nemačka lepotica se zahvalila svima na podršci, i dala podršku ženama širom sveta: "Uvek se fokusirajte na ono što vas jača u životu. Uvek ostanite pozitivni! Moja porodica mi daje veliku snagu! Šta vam daje snagu i omogućava vam da istrajete?" 

Organizator takmičenja Maks Klemer je izjavio da izbor za mis više ne stavlja akcenat na spoljašnju lepotu, već na ličnost učesnica, te da su u potrazi za ženama koje mogu biti dobri uzori za druge.