Momenat kada je mama Stefani Svedberg odlučila da provede dan u Kristal bič parku u Minesoti je bio ključan za spasavanje jednog života, a da toga nije ni bila svesna.

Svedbergova, koja je u 33. nedelji trudnoće, učila je toga dana svoje trogodišnje blizance da plivaju, kada je sasvim slučajno začula plač druge majke. Okrenula se i uočila potpuno obučenu ženu kako juri po vodi.

"Njen sin, koji ima oko 11 godina, počeo je da se davi, a ona mislim i da ne ume da pliva", rekla je Svedbergova. "Glava mu je neprestano padala dublje u vodu, a ona nije mogla da ga dohvati. Iz nekog razloga, niko ništa nije učinio."

Svedbergova, inače bivši spasilac, predala je decu svojoj sestri i pojurila ka dečaku.

"Nikada nisam plovala toliko brzo", objasnila je trudnica koja treba u septembru da se porodi. "To je još interesantnije jer ne mogu ni svoje pantalone da obučem u poslednje vreme."

Posted by Stephanie Swedberg on Петак, 05. јул 2019.

Nakon što je spasla dečaka, održala mu je tri časa plivanja. "Ohrabrila sam ga ga ide napred i rekla mu da bi bio odličan spasilac, jer sada zna koliko ta borba u vodi može biti strašna", rekla je.

Kasnije je dečakova majka izjavila da su baš u skorije vreme imali smrtni slučaj, i to baš davljenjem.

Davljenje je jedan od najčešćih uzroka smrti kod mališana između 1. i 14. godine, prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Iz tog razloga, Svedbergova i njen suprug svoje mališane od malih nogu uče da plivaju.

"Kada sam imala 6 godina, prisustvovala sam smrti trogodišnje devojčice u vodi", rekla je. "Tragični slučaj poput ovog ostavlja utisak do kraja života. Nakon prisustvovanja tome, uvek ističem važnost sigurnosti u vodi."